I. Gözlerinin Ardında


Sarah Pinborough’nun "Behind Her Eyes" adlı kitabından uyarlanan Netflix’in yeni mini dizisi Gözlerinin Ardında, psikolojik gerilim sevenlerin izlemeye doyamacağı bir dizi! Eşinden boşanan bekar bir anne olan Louise’in psikiyatrist patronu David ile yaşadığı ilişkiyi ve patronun gizemli karısı Adele ile beklenmedik bir şekilde gelişen arkadaşlığını konu alıyor.


Oyuncu Kadrosu: Simona Brown, Eve Hewson, Tom Bateman




II. Bridgerton


Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton'ın Londra sosyetesindeki rekabetçi evlilik piyasasına girmesiyle yaşadıklarını konu alan dizi, skandallarla dolu, aşkı arayan heyecanlı bir dizi.


Oyuncu Kadrosu: Adjoa Andoh, Julie Andrews, Lorraine Ashbourne




III. Fate: The Winx Saga


Netflix’in 2021 yılı dizileri arasında en çok izlenen yapımlardan Fate: The Winx Saga, genç yaşlardaki beş genç perinin yaşadıklarını ele alıyor. Öbür Dünya’da bulunan periler Alfea adında sihirli bir yatılı okulda eğitim alırlar. Zaman ilerledikçe yetişkinliğe erişen periler bir yandan sihirli güçlerini nasıl kullanacaklarını öğrenirken bir yandan da karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmaya çalışacaktır.


Oyuncu Kadrosu: Abigail Cowen, Hannah van der Westhuysen, Precious Mustapha




IV. The Queen's Gambit


Henüz 9 yaşında öksüz kalıp yetimhaneye gönderilen ve burada satranç oyununu keşfeden Beth Harmon’un yaşadıklarını anlatıyor. Yetimhanede çocuklar için verilen yatıştırıcılar Beth Harmon’da olağanüstü bir etkiye neden olur ve kendisinin satranç oyununa ilgisi olduğunu keşfeder. Yaşı ilerledikçe büyük turnuvalara katılan Beth, erkek egemen bir yapıya sahip satranç oyununda tabuları yıkmakta kararlıdır.


Oyuncu Kadrosu: Anya Taylor - Joy, Bill Camp, Marielle Heller




V. The Irregulars


Jessie'nin kabusları giderek kötüleşirken, kaçırılan dört bebeği için Dr. Watson'ın yaptığı iş teklifini kabul eder ve beklenmedik bir yardım alır.


Oyuncu Kadrosu: McKell David, Thaddea Graham, Jojo Macari




VI. The Rain


Yağmurla yayılan ölümcül bir virüs nedeniyle bir yer altı sığınağında saklanan Simeone ve Rasmus, bilim insanı olan babalarından ayrı düşerler.


Oyuncu Kadrosu: Alba August, Lucas Lynggaard Tonnesen, Mikkel Boe Folsgaard




VII. Star Trek: Discovery


Dizide, kahramanlarımız bağlı olduğu USS Discovery mürettebatıyla beraber gezegenlerinin çevresinde yaşanan her şeyi anlamaya çalışırken bir yanda da yeni dünyalar ve uygarlıklar keşfeder.


Oyuncu Kadrosu: Sonequa Martin - Green, Doug Jones, Anthony Rapp




VIII. Sense8


Farklı şehirlerde yaşayan ve birbirini hiç tanımayan sekiz yabancı, açıklanması zor deneyimler ve anlar yaşamaya başlar.


Oyuncu Kadrosu: Tuppence Middleton, Brian J. Smith, Bae Doona




IX. Biohackers


Freiburg Üniversitesi’ne giren tıp öğrencisi Mia’nın devrim niteliğindeki biyolojik hack teknolojisine olan ilgisi yalnızca bir meraktan ibaret değildir. Kardeşinin gizemli ölümüyle yaşadığı aile trajedisi ile bir profesörün bağlantılı olduğu komployu gün yüzüne çıkarmayı planlayan Mia, kardeşinin ölümünü aydınlatmak için yasadışı genetik deneylerin tehlikeli dünyasına girer. Bu sırada tıp fakültesindeki dahi biyoloji öğrencisi Jasper ve ev arkadaşı Niklas ile tanışır ve ardından karanlık sırrını çözmeye çalıştığı Profesör Tanja Lorenz’in tehlikeli deneyinden haberdar olur.


Oyuncu Kadrosu: Luna Wedler, Jessica Schwarz, Benno Fürmann




X. Under the Dome


Chester's Mill Kasabası'nın, gizemli bir güç tarafından dünyanın geri kalanıyla tüm bağlantısının kesilmesi sonucu kasabalıların yaşadıklarını ve birbirleriyle karşı karşıya gelmeleri anlatılmaktadır. (Stephen King'in "Kubbenin Altında" kitabının uyarlamasıdır, şahsen izlediğim ve etkileme bakımından en çok beğendiğim dizidir. Şiddetle öneririm. Netflix dizisi değildir.)


Oyuncu Kadrosu: Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Dean Norris, Alexander Koch, Colin Ford, Mackenzie Lintz, Britt Robertson.





Yazar: Fatih Aydın