Bu sadece içinde bulunduğumuz çevreyi değiştirmek ile olabilir. Bu durumun önemi insan için çok açık olmuyor çünkü hayatımızı gözlemlediğimizde her şeyi kendi seçimimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimizin kararına varıyor. Çok değil kısa bir süre düşünsek ya da biraz daha detayı hatırlasak yaptığımızı söylediğimiz her şeyin zorunlu kaldığımız için yaptığımızı algılayabiliriz. Ancak neden yapalım bunu? Bir faydamız olması lazım.


İşin en başından bu yana mutsuzluğumuzun çözümünü bulmaya çalıştık ve geldiğimiz nokta bencilliğimizin ana sorun olması ve çözüm için başkalarına ihtiyacımızın olmasıdır. Şimdi bunun için uygun koşulları bulmamız lazım. Başkalarının olmasına ortam sağlamamız için ne gerekiyor?


Aynı şeyi düşünen ve hedefleyen insanlara ihtiyacımız var çünkü sadece onların aracılığıyla yepyeni koşullar oluşturmaya başlayabiliriz.


Hayatımızda olup biten her şey bizim belirlemediğimizi anlayışını bulduğumuza göre bu zemin üstünde hareket etmeye başlayabiliriz. Sonuçta istediğimiz tek şey mutlu olmak değil midir? Şu anki halimizde mutlu olamadığımıza göre harekete geçmediğin tam zamanı gibi…