Ders: Kozmonotçuluk ve Uzay Şu İşleri

Konu: Sevgili Kozmonot'a Mektup Yazma ve Hayalleri Duaya Yoğurma


Sevgili Kozmonot,


Kozmopolit bir şehirden yıldızları seyredememenin hüznüyle sana şikayet ediyorum bu yöneticileri. Niçin rasathane yapmamışlar bizim mahalleye anlayamıyorum! "Gönlünüz sıkışınca göğe bakın." demedin mi sen?


Merak ettim de, sizin oradan Dünya gözüküyor mu? Biz dünyanın içinden olmamıza rağmen dünyanın ne idiği olduğunu kestiremedik. Sokakların kirden geçilmediğini ama kaldırımlarda papatya bittiğini saygılarımla belirtir ve gereğini zatınızca yapılacak duaya arz ederim.


Yine yürüdük, sürdük de. Bisiklet sürerken iki çocuğa çarpmaktan kıl payı kurtulduğumu da belirtirim. Yıldızları toplayıp yatağımın üzerine bir bir narince yerleştireceğim ve hepsinden temiz temiz çocuklar yetiştireceğim inşaAllah.


Şu İşlerine gelirsek çıkamayız, batarız. Şunların işi belli mi ki? Çünkü bu uslu bir çocuk olup Şirinler'i görmek karar titiz bir iş. Bir kere elin iş tutacak, yoksa uzayı sana temizletirler. Askerde de öyle miydi? Bir de bakıp görmek ama görüp bakmamak gerekmiş. Bu en mühimi, çünkü Kozmonotçuluk ve Uzay Şu İşleri El Kitabı'nın yirmi yedinci sayfası, birinci paragrafı, beşinci fıkrasına göre bunlar komikliğe getirilecek şey değildir ve değiştirilemez.


Bu akşam böyle olsun Kozmonotçuğum ve yıldızların gibi yıldızlar doğurması için Anadolu Kıtası -Trakya da buna dahildir çünkü orası da Anadolu olmuştur- güzelliğindeki dava taşını da gediğine koymak duasıyla,

-23/08/29