Sevgili Deniz*;

KPSS başlığı attığımı görünce şaşırdığının farkındayım. Biliyorum, sen içine hep ALES anekdotları düşülen bir günceydin. Sana ilk defa KPSS bahsini açıyorum. 1 Ağustos pazar günü sınava girdim. Kendimi denemek maksatlı tamamen. Merak etme ALES ve lisans üstü düşüncem değişmedi. Sınav günü Trabzon baya kalabalıktı. Türk'ten çok Arap vardı. Sınav yerine gitmem epey vaktimi almıştır.


ÖSYM sınav sorularını açıklayınca herkes gibi ben de doğru-yanlışlarıma baktım. Genel Yetenek'ten toplamda 6 yanlış yapmışım. Gelelim GK kısmına... sanki bir bomba bıraktılar kucağıma ve orada patladı. Güncel bilgiler doğru ama diğer kısımlara çalışmamış biri olarak, sadece akıl yürüterek bir şeyler yapmaya çalışmam sonucu 45 net çıkarmış olmam büyük bir başarı. Eğitim Bilimleri'nde toplamda 15 yanlışımın çıkması biraz üzücü olsa da yine de başarısız sayılmam. Gerçekten sıfır donanımla sınava girdim. Dönem boyunca hiçbir derse çalışmadım. Kitap kapağı açıp da iki soru çözmedim. Maşallah diyelim. Nazar almayayım, sıfır bilgiye rağmen iyi iş çıkarttım. Lisansüstü olmasa demek ki benim KPSS’ den atanma şansım olabilirmiş.


Aslında bunları sana not etmeyecektim. Fakat sitedeki bir bücürü kıskanmadım desem yalan olur. Bana ilham oldu o bücür. Hayatını dobra dobra güncesine not alıyor. Bu fikir hoşuma gidince ben de not düşmeye karar verdim. Bu arada "okul bitti, düğün ne zaman?" diyen teyzelerle başım fena belada. Onlardan ve onların doktor, mühendis oğullarından gına geldi. Geçen bir tanesine akademik düşünüyorum deyince "nemik düşünüyorsun?" diye benle dalga geçti. Ah bu teyzeler... Annem kardeşim inşaat mühendisi çıktığı zaman inşallah bu teyzelerden olmaz. :)


Herkes istediği puanı alsın ve mutlu olsun temennisiyle bugünlük bu kadar kafi deyip bir sonraki sefere görüşmek üzere...


*Daha önce günceme denk gelmeyenler için Deniz, güncemin adı. Ben her günceme bir isim koyarım. :)