Acıyı hissedersin. Yoğun, keskin bir acıdır bu. O kadar keskin, o kadar rahatsız edicidir ki seslerin boğazında kalır, çığlık atamazsın. Hissettiğini dışa vuramazsın. Bir ataktır bu. Gözlerin yuvalarını terk etmek istermişçesine oynar, görüntüleri algılayamazsın. Kulakların uğuldar; sesleri, düşünceleri duyamazsın.


Acı tek bir noktada yoğunlaşır, iki kürek kemiğinin en çok yaklaştığı noktada. Bedenin parçalanıyor gibidir. Ellerin hissi azaltmak için kontrolünden çıkar. Yeri tutmak, yırtmak istersin; yapamazsın. Saçlarını çekersin, teller teker teker kopar, yetmez. Tırnakların yerini biliyormuşçasına derini bulur sonra. Saplanır ve kazar. Öyle yoğundur ki ilk his, derinin senden uzaklaştığını fark etmezsin.


Kemiklerin kırılır, kürek kemiklerininin arası delinir. Sinirlerin dışarı fırlar. Kanın damarlarından taşmıştır. Sıcak kanın arasında, soğuk zeminde acın ile boğulursun. Ölümdür bu. Sahtedir fakat ismi ona yakışmıştır.


Ferahlık hissi bedenini sarar. Düşüncelerini, ölümü duyamazsın. Yere atarsın kendini. Bırakmışsındır, rahatlık içinde bırakmışsındır. Dokuların önce sızlar, sonra uyuşur. Yorgunsundur, bir çağ geçmiştir üzerinden. Seri nefesler yavaşlar, derinleşir.


Duygularına hakim olduğunda bedenine yabancı bir uzvunda rüzgarı hissedersin. Seni, yumuşak dokunuşlarla okşar. Ellerinle korkundan kendini sarmak istersin, olmaz. Engellenmişsindir kanatların tarafından. Tüylerini okşarsın gerçeği idrak etmek için. Yaşamdır bu öyle dersin. Uçabilirsin artık, kaçabilirsin. Uzaklaşabilirsin. Özgür olmak için ölmek gerekir, sen öldün. Bir engel daha vardı ki doğmaktır o, sen doğdun. Yaşamın, ödülün arkanda şimdi. Uçmak yaşamdır.

Niye uçmuyorsun? Ayakların geri geri gidiyor.

Nefesin niye hızlandı? Kalbin göğsünden fırlayacak.

Kaçabilirsin, uzaklaşabilir, yeniden başlayabilirsin.

Özgürsün! Kendine söyledin, özgürlük bu!

Mutluluk seni sarmadı, aksine boşluk hissi büyüdü.

Kanatların arkandayken uçamayacak kadar korkaksın.

Ölümü atlatamazsın, kanatların yoktur. Kurtulmak için şansın yoktur çünkü sen cesur değilsin.


Kurtuluş için yeterli değilsin.