(Lucy bir kasım sabahı soluk soluğa uyanır. Yaşlı Adam, Lucy’nin telaşından dolayı çoktan uyanmıştır.)


—Ne gördün Lucy?

—Yaşlı Adam, ıssız bir yolda yürüyordum. Başta sakindim, huzurluydum. Yolumun sonunu görebiliyordum çünkü.

—Sonra ne oldu?

—Sonra yolun sonu kaybolmaya başladı yavaş yavaş, yollar ikiye üçe bölündü. Başta gördüğüm yoldan çıkmamaya çalıştım ama sanki beni tutuyorlardı.

—Kimler seni tutuyordu Lucy?

—Kimler değil, ne? Belirli bir şekilleri yoktu ama gitmeme engel oluyorlardı.

—Ne yaptın peki?

—Çığlık attım, ama çığlığımdan sanki zevk alıyor ve daha sıkı tutuyorlardı beni. En sonunda yorulup dizlerimin üstüne çöktüm, onlarda ben yere çöker çökmez beni bıraktılar. Sonra da uyandım.

—Sevgili Lucy, sence onlar neydi?

—Bilmiyorum Yaşlı Adam ama çok korktum!



(Lucy yatağından çıkıp Yaşlı Adama sarılır. Kalbi göğsünden çıkacak gibi atıyordur. Yaşlı Adam sakinleştirmek ister.)


—Hayatı görmüşsün Lucy, insanın hayallerine ulaşmaya çalışırken yaşadıklarını. Seni tutan şeyler kaybolmuşluk, korku, stres, hayal kırıklıkları olabilir. Bu yüzden çığlık attığında daha sıkı sarıldılar sana, çünkü onları terkedeceğini sandılar, ki edeceksin de. Hayatta yollarımızı biz seçeriz, biz yönlendiririz, sana sarılanlar yollarını ikiye üçe böler.

—O zaman kaybolduğumu hissetmezsem ya da korkmazsam yolumu görebilir miyim?

—Tabii ki görebilirsin, ışıklandırabilirsin, hatta yolun sonuna uçabilirsin bile. Yeter ki o güzel kalbini seni tutan şeylerden arındırabil.

—Peki onu nasıl yapacağım Yaşlı Adam?

—Şu anda kalbinde ne hissediyorsun Lucy?


(Lucy rüyasının yarattığı korkudan arınmış şekilde, rahatlamış hisseder. Anlamlı bir rüya görmenin mutluluğu sarar kalbini.)


—Korkmuyorum Yaşlı Adam, mutlu hissediyorum.


—Kalbe korku veren beynin kendisidir.

Kaybolmuşluğu, korkuyu ve stresi ileride olabilecek şeyler üzerine öyle güzel yayar ki, kalbin sözü geçemez vücuda. Her yaşadığın his anlık olarak kalbe gelir Lucy, bazen uzun kalır, bazen ise hızlıca geçip gider. Söylediklerime dikkat et, beynin yalancı olur çoğu zaman ama kalbin hep gerçektir. Eğer istediğini tüm kalbinle istersen, beyninin yalancı dilini kesebilirsin…

—Benin kalbimi nasıl bu kadar iyi bilebilirsin Yaşlı Adam?

—Dünyada tek olan şey, çok iyi bilinmeye değmez mi sence de?


(Lucy gülümser, Yaşlı Adam’ın kollarından ayrılarak yatağına gider ve tekrar uykuya dalar. Yaşlı Adam birkaç saniye Lucy’e baktıktan sonra yatağına yerleşir. Lucy’nin uyuduğuna emin olduğunda, gözlerini kapatır…)