Buraya bütün zorluğuyla kazandığım, belki de bütün zorluğu ile yaşayacağım ve beni yazmak derdine düşüren adamın satırlarını eklemek isterim.

20.03.2021/20.00


Küçücük kalbime dokunduğun gün başladı hayat ve hala devam ediyor. Desteğin bana olan sevgin, aşkın karşısında dizlerinin önüne çöküp sana bütün duygularımı haykırmak isterim. Fakat ağzımdan çıkmıyor senin yanında cümleler. Seni sadece yazarak anlatabiliyorum. Yüzünü, kirpiklerinin tek tek ayrılışını, gülüşünü, ellerinin ve kalbinin sıcaklığını sadece kağıtlara dökebiliyorum şimdi. Sana bakarken daha bir güzelleşiyor sanki ruhum. İçimde kötü olan ne varsa hepsi bir bir kopuyor, karışıyor sonbahar rüzgarına, savruluyor içimdeki bütün olumsuzluklar. Güzel olan ne varsa bana koşuyor sanki seninle birlikte, tarif edilemiyor bazen sevdiğim. Benim güzel sevgilim.

Sen kutsanmış kitap gibi, sen üstüme düşen yağmur damlası gibi, sen cama vuran rüzgar gibisin. Sen yatağımdaki derin uyku, sen sabahıma güneş, sen karanlığıma mum ateşi.

Sen kalbimi ısıtan, içimi okşayan tek varlıksın zalimin kızı. Bana bütün duyguların en güzelini yaşatan, büyümemi sağlayan, içime heyecan katanımsın can eşim. Ve sen iyi ki benim eşimsin kara gözlüm.

Duysalar kıskanırlar kalbinin güzelliğini. Yok eşin benzerin, senden bir tane daha yok. Senin gibi bakan, senin gibi gülen, senin gibi dinleyip, susan. Senin gibi ağlayan , senin gibi saran yok. Vallahi yok baş yoldaşım. Sen varsın bir şu koca dünyaya gönderilen ve beni bulan bir tek sen varsın.

 

Sen bütün iyiliklerimin karşılığısın. Sen denizin mavisi, yaprakların yeşilliği, siyahın aydınlığısın. Sen beyazsın hem kırılırsın. Leke tutar beyaz yanların ağlarsın. Ağlarsın kan damlar sokaklarıma. Yüzüne ufak hüzün düşse kuşlar ötmeyi bırakır, kanatları kırılır. Üzülmenden korkarım, sen üzülme sevdiğim. Varsın yansın bu gezegen, yeter ki üzülme sen. Sen gülümserken etrafa neşe katmak için yaratılmışsın. Senin gözlerin hiç dolmamalı mesela, yüzün hiç düşmemeli, ellerin gözyaşlarına hiç gitmemeli senin. Sen hep sevmeli, sevilmelisin. Gülmeli, mutlu olmalısın. Sen soframın tuzu, rüyalarımın tatlı düşü…

Sakın gitme hep yanımda kal. Kal ki ruhum nefes alsın, kal ki canıma can katasın. Yüreğime değdiğin andan beri böyleyim işte. Dön bir aynaya bak cevheri sende.

10.05.2010'dan beri can özüm.

Son.