2 Temmuz Cumartesi 2022

"Bana, sana, ona ve bir ara benim için doğanadır."



Gün gelir karanlığa düşersin, yorulur yaralanırsın, yalnızlığın içinde sessizce çare ararsın. Gün olur kahkahalar atar, gözlerinden gülücük yaşları silersin. Hayat bu ya; değişmeyen değişir, gitmeyen gider, vakti zamanı gelen her şey olmak için hazırda bekler. Unutma, her şey olmayı bekler. Çiçek açmayı, bulut dağılmayı, dertler gün yüzüne çıkıp çözümlerle yüzleşmeyi, çözümler dik durup sorunları ezmeyi... Her şey olmayı bekler ve her olmayış başka olanakların oluşudur. Zaman geçecek şu anki sıkıntıların, dertlerin ve tasaların; kalbinde demlendirdiğin tüm acılar, halı altı itelediğin fikirler ve daha neler neler geçen zamanla birlikte uçup gidecek. Ne zaman dara düştüğünü görsem hep bir yol oldu sana. Yollar sana olmayı bekler. Sen kendinden emin ol, dik dur, derin bir nefes al ve adımını at. Her şey sana yol olmayı bekler. Sınavlar verilir, paralar kazanılır, evler tutulur, yarın bir gelecek zaman ve geleceğin adımı bugünden atılır.

Sen aklında her şeyin planını oluşturunca her şeyi tıkır tıkır hallettin şu zamana kadar. Halledemediğin bir şeyi görmedim ama olur da halledemezsen "Olması gereken buymuş." demenin rahatlığını üstenmelisin. Kalbini aydınlığa çıkaracak olan da gülümsemeyi yüzüne mesken tutacak olan da sensin, sen dışında kimsenin yardımı olmaz. Mutlu olmak bazen göründüğünden karmaşık olabilir ama asla zor değil. Türlü türlü telaşa kapılıp yorma ruhunu. Bedenin hızlı koşuyor olabilir ama ruhunu dinlendir, onu bekle, ona iyi bak. Çünkü bedenin ağrısı, sızısı geçer de ruhunki geçmez. Ha geçerse eğer dön bak kendine, mutlaka yamalı bir ruhun kalır geride.

Seninle ne yapacağını bilemeyen sana, sıfatını senin yerleştireceğin bu insandan bir öneri sadece dediklerim, diyeceklerim. Kendinle konuşmayı, kendini dinlemeyi o kadar ihmal etmişsin ki bence sen kendine küskünsün. Gönlünü almaya çalış ve gönlünü almaya çalışan kendine bir iyilik yapıp affetme erdemini göster. Lütfen otur ve kendine bir sohbet ısmarla. Bunu yaptıktan sonra belki mutlu olduğunu düşündüğün zamanlardaki seni tanıyanlara dönüp kendini onlardan dinlersin ve geride bıraktığını görmen kolaylaşır, yolun daha belirgin açılır.

Bu bir motivasyon konuşması değil yalnızca kalbi bir ara denk düşenlerin ara ara birbirini anlaması olayı. Yapabileceğim her ne olursa söyle. Bir şey yapamasam bile dinlerim, anlayamam belki ama anlayış gösterebilirim. Çünkü insan bazen anlaşıldığı yerlerden sürgün edilir, aradığı tek şey anlayış oluverir.

Unutma derin bir nefes almak, gerisin geri vermeyi gerektirir. Tüm her şeyi bir nefes gibi çek içine, al, topla. Sonra onları ver ki sen hayata değil hayat sana borçlu kalsın. İyi geceler.