Sadece tek bir mektuptan tüm yılların özlemi giderilebilir miydi? Peki ya anıların o güzel kokularını bile hissetmek mümkün müydü? Bütün bu duyguları sende yaşadım sevgili Mishe, ilk karşılaşmamızda olduğu gibi yine aynı duyguları yaşadım mektubunu okurken. Bunca zaman çocukluk anılarımızın tüm o renklerini göz ardı edip yaşama devam etmiş olmamız senin için kırıcı olmuş, yazmış olduğun satırlarında hissettim bunu. Umarım sen de bu satırları okurken ne kadar üzgün olduğumu ve sana karşı özlemle dolduğumu hissediyorsundur.


Ayrılışımızdan beri senden haber almamak içimde derin bir endişeye sebep olmuştu ama gönderdiğin mektupla hala aynı olduğunu görmek mutluluk verici. Son günlerde ailene ve şahsın adına söylenenlere umarım çok takılmıyorsundur, her zaman yanında olduğumu bilmeni istiyorum, tıpkı çocukken her koşulda birbirimize sahip çıktığımız gibi. Doğrusunu istersen hakkında merak ettiğim daha çok şey var, eminin hala eskisi gibi en güzel şekilde parlayıp dikkatleri üzerine çekiyorsundur. Ama o parlayan güzelliğinin herkes tarafından şahit olunması...


Tüm güzelliklerine şahit olacak ilk ve tek kişi olarak kalmak beni ne kadar memnun edeceğini bilmeni isterim.


Mishe, güzel Mishe'm, en içten duygularını koyup gönderdiğin mektubunu okurken tüm hissettiklerini hissettim derken gerçekten ciddiydim. Kalbindeki hisleri en derinden kendi kalbimle hissettim ve hislerinin karşılıksız olmadığını belirtmek isterim, lütfen bu duygularımın şu an ortaya çıktığını düşünme, en eskiden beri yazları oturduğumuz ağacın altında dizime yatıp uykuya dalmış seni izlerken ve baharın ilk açan çiçeklerini toplayıp yapraklarını saçına özenle koyarken de aynı hisler vardı kalbimde ve Mishe, tüm bu hislerim seni sarıp sarmalayıp bunca zaman kalbimde yaşattı. Belki anlamışsındır ve bildiğin halde mektubu yazarken acı çekmişsindir. Yazdığın mektupta kendini belli eden gözyaşı izlerinin aktığı o gözlerinden özür dileyerek öpüyorum, yarım kalmış anılarımızı tamamlayıp tekrardan o ağacın altına uzanıp bu sefer karşılıklı buluşsun isterim gözlerimiz.


Bunların hayali ile en kısa zamanda yanına gelip yarım kalmış her şeyi tamamlayalım istiyorum. Lütfen geldiğimde yeşilin en güzel tonuna sahip olan gözlerini kaçırma benden, senin için orada olacağım.



Sevgilerle, sevgili dostunuz Matyev.