Netflix'te izleyecek bir şey bulamadığı için sıkılanlara harika bir dizi önerim var: Kendisi Amazon'da bulunan ve sekizer bölüm olmak üzere iki sezondan oluşan harika bir durum dizisi. Dizinin her bölümü ana teması sevgi, aşk olan yeni bir konuyu yeni oyuncularla ele alıyor. Ayrıca her biri, New York Times'ın çok sevilen "Modern Aşk" köşesindeki gerçekten yaşanmış kişisel makalelerden alınmış, ortalama 25-30 dakika olan bu bölümlerse bence gayet zekice işlenmiş ve farkındalık yaratan, karşı tarafa kısa sürede çok şey geçiren türden.
Bölümlerden misal vermem gerekirse:

1. Sezon / 3. Bölüm:
Beni en çok etkileyen bölümdü… Belki de bu diziyi önermemin en önemli nedenlerindendir. Bipolar bir kadının aşk ve iş hayatının ilerleyişi üzerine kurulu bir bölüm. Gerçekten Anne Hathaway'in harika oyunculuğu ile bizlere sergilediği karakteri çok derinlerden hissettiğim, kendime çok yakın bulduğum ve böyle diziler çekilip farkındalık artırıldığı için çok mutlu olduğum bir bölümdü.

1. Sezon / 1. Bölüm:
Yaşlı bir "doorman" ile genç bir kitap yorumcusunun arasındaki çokça garip ve babacan sevgi hakkında. Karşılıksız sevgiyi hissettiren, başlarda ürkütse de hoş bir tebessüm bırakan türden bir bölümdü.

1. Sezon / 6. Bölüm:
Baba özlemini uzun yıllar bastıran ve sonunda baba yerine koyabileceği bir insanla karşılaşınca yeniden çocuk olan genç bir kadın fakat onun niyetini tam anlamıyla anlamamış olan baba figürü arasında geçen o tuhaf sevginin işlendiği bir bölüm… Bu tarz aslında hepimizin sağında solunda bulunan insanların duygularının film edilmesi empati yeteneğimizi artırabilecek harika bir fırsat diye düşünüyorum.

1. Sezon / 7. Bölüm:
Gay bir çiftin evsiz, özgür ruhlu bir genç kadının doğacak bebeğini evlat almak istemesi üzerine geçen, mizahın ve sosyalizmin güzelce harmanlandığı, gerçekten bütün karakterlerin çabasının hissedildiği çok güzel bölümlerden biriydi.

Gerçekten her bölümüyle beni tatmin eden bir dizi oldu. İkinci sezonu hakkında da yorumlarda bulunacağım çünkü bu tarz mini diziler tarafımca bir süre sonra unutulabilir olabiliyor. Burada uzun süreler kalsın ve dönüp okudukça tebessüm edeyim istiyorum. Umarım siz de izler ve sonrasında yorumlarınızı benimle paylaşırsınız. Farkındalığınızın bol olduğu iyi seyirler dilerim…