Salgın sebebiyle sekteye uğrayan "dünya düzeninde" işsizlik çağın ötesinde bir boyuta ulaştı artık. Birçok meslek grubu ve insan, rutini sürdüremeyip hayatta kalmanın ve para kazanmanın başka yollarını arıyor.

Süreç, tüm meslek çalışanlarını etkilediği gibi tiyatro, müzik ve sinema emekçilerini de es geçmedi. Sanat üretimleri ve sunumları şu sıralar minimum düzeyde. Haliyle geçimini bu faaliyetlerden sağlayan insanların yaşamı da büyük ölçüde çıkmaza girdi. Tiyatrolar, konser alanları -küçük istisnalar dışında- kapalı. Malum, yeni normalle beraber fabrikalarda çalışabiliyor, otobüslere tıklım tıkış binebiliyor ancak sanatsal faaliyetleri seyretmeye ya da icra etmeye gidemiyoruz. Ülke olarak sanata çok değer verdiğimizden olsa gerek(!), sanatçılarımızın ve sanat seyircilerimizin salgından etkilenmesini istemiyor belli ki devlet büyüklerimiz. Sağ olsunlar...

Neyse, bu konulara çok girmeden desteklenmesi gereken bir gelişmenin haberinden bahsedeyim.

Peyk grubu, içinde bulunduğumuz bu enteresan süreçte işsiz kalan, evine ekmek götüremeyen müzik emekçileri için bir albüm çıkarılmasına vesile olmuş ve bu albümün tüm gelirleri müzik emekçilerine aktarılacakmış. Ne güzel bir hareket. Başta İrfan Abi, (Alış) olmak üzere, bu işe kafa yoran, ortaya çıkmasına ve sürdürülmesine katkıda bulunan herkese şahsım adına teşekkür ediyorum.


Bağımsız müziğin öncülerinden biri olan Peyk grubunu epeydir dinleyen, yaptıkları müzikleri ve dünya görüşlerini oldukça seven biri olarak sizden ricam müzik emekçileri için başlatılan bu hareketi desteklemeniz, paylaşmanız. Biz de burada onlarla benzer kaygıları taşıyor ve aynı çabaları büyütmeye çalışıyoruz. Aynı mahalleden sayılırız yani. (Evet, bizleri gemiye almadılar. Mahallede kaldık biz.)


El verelim, kalabalık olalım. Böyle güzellikleri hep beraber büyütelim. Büyütelim ki korna sesleri, tartışma sesleri, politikacı gürültüleri değil sanatın tınıları yükselsin güzel ülkemizde.


Albüme ulaşmak için:

https://open.spotify.com/album/7u2sqbwlYbrrw9BMtTIOOW?si=TtIarsDFS2GafIFZy2DcWg&nd=1&nd=1