Halıcıoğlu’nda sabah saatlerinde çöpçüler mahalledeki çöpleri topluyordu büyük arabalarıyla. Onların hemen ardından yirmili yaşlarda olduğu anlaşılan bir çöp toplayıcı geldi. Çöp konteynerlerinin boşaltıldığını görünce hüzünlendi. Bir süre öylece kalakaldı. Belli ki bu sabah uyanamamış ve geç kalmıştı. Bir ara haberlerde görmüştüm, kağıt toplayıcılığı yapan bir adam Kpss sınavından yüksek puan alıp atanmış ve memur olmuştu. Belki bu adam da geç saatlere kadar çalıştığı için uyanamamıştır diye aklımdan geçirdim. -Şu kötülüğün umarsızca gezindiği dünyada en azından zihnimde işleri hayra yormak adetim vardır genelde. Hakikati bilmemenin güzel yanları da oluyor bazen ve zihninde kimse sana müdahale de edemiyor nasılsa. İstediğin gibi yorumla hayatı-.


Sonra çöpçülerden ak saçlı olanı, bir adet beş litrelik su bidonunu çıkardı ve çöp arabası diğer konteynerlere doğru ilerlerken “Al, hiç olmazsa bunu al” der gibi yere attı.


Sırtında büyük çuvalıyla “Nasipte ne varsa o” düşüncesiyle çöp toplayıcı bidonu yerden aldı ve o da diğer çöp konteynerlerine doğru ilerlemeye başladı.