Nereden girdi bu fotoğraf hayatıma? Neden sokak? Neden hissiyat?

Klişedir ya, fotoğraf olayı tamamen merak üzerine başladığım bir yolculuktu benim için, daha türlerini, konularını dahi bilmezken, temel özelliklerine yabancıyken, yani kısaca olaya bizzat yabancıyken, bir tuşa basıp çektiğim görüntülerden ibaretti her şey.

Mahalle arası fotoğrafçılar, usta-çırak muhabbetleri, vesikalık işler, her çalıştığım kişilerden birer düşünce kapma mantığı, sabah dükkan açıp akşam kapamak, kişiyi olduğu gibi kadraja almak değil de poz verdirme kafası, elini şöyle yap, biraz tebessüm, yazarken bile sıkıldığım vakitler. Derken baktım ki sevebileceğim bir şey değil komik ama evet değil, hevesim var, bir sempati duyuyorum ama bunu bu şekil yapıp monotonluğa bağlamamam gerekir benim diye ince ince düşündüğüm zamanlarda sanırım 14-15 yaşlarım olsa gerek, hadi taş çatlasın 16 diyelim zaten o yaşlarım da dahil, askerliğim de dahil olmak üzere sürekli fotoğrafçılarda çalışmışlığımdan dolayı askerliğimi de haliyle fotoğrafçılık üzerine yapmış oldum.

Dönelim şu sokaklara, ondan önce sokak kültürüne, sokağın gerçeklerine, acısına tatlısına, sokakta gerçekleştirilen her anlara. İlk bahsettiğim düşüncelerden kendimi arındırmam kısa sürmüştü zaten sevebileceğim bir şey değil derken konuyu sokağa entegre edip sevdiğim konuyu bulup, üzerinde gece gündüz kafa patlattığım zamanlar, araştırıyorsunuz, bakıyorsunuz baktıkça aydınlanıyorsunuz, aydınlandıkça içinizi garip garip hissiyatlar kaplıyor :) Fotoğrafa ve fotoğrafçılığa bakış açım beğenmek, beğendirmek değil tamamen hissiyat üzerine kurulu, benim çektiğim fotoğraflarda insanlar bir şeyler hissetmeli ama iyi ama kötü. Sonuç ne olursa olsun hissedebilmeli bir şeyleri, eğer bunu başarabilirsem ne mutlu bana ama başaramıyorsam başarana kadar devam etmem gerekir sanırım. Yaşım 28, bilfiil bu işin içindeyim, hayat zaman ne getirir ne götürür bilemem fakat bildiğim tek bir şey; fotoğrafçılık benim gerçekten de şu hayatta aşırı keyif aldığım tek etki&tepki olayım ve de gerçekte de yaşam kaynağım diyebilirim. Bunu sadece kendi fotoğrafçılık geçmişimden kısacık bir karalama metni gibi düşünelim, teşekkürler :)