Çünkü başka türlü anlaşamıyoruz. Her birimiz konuşamayan çocuklar gibiyiz. Hiçbir değeri olmayan oyuncaklar için birbimizi incitiyoruz. Hala büyümedik ve konuşmayı da öğrenemedik. Yeni bir dil öğrenmek zorundayız.


Bu dilin ismi bağ kurmak. Her birimiz hayatta kalmamız için ihtiyacımız olan bu tek özelliği elde etmek zorundayız. Peki bu nasıl olacak? Kolay bir yolu varsa eğer şimdiye kadar neden elde edemedik ve hala kavga etmekteyiz?


Bunun bize zarar verdiğini hala fark edemedik. Tüm sebep bu... Daha çok acı bizi farklı bir araç aramaya zorlayacak. Hiçbirimiz ne istediğimizi tam ifade edemiyoruz. Hiç kimse birbirini anlamıyor. İstekler tatmin olmuyor tatmin olmayan istekler kızışıyor ve her şey karışıyor.


Birbimize ne kadar ihitiyacımız olduğunu anlamamız lazım ve isteğimizi dile getirmemizin ne kadar önemli olduğunu. Bunu kızmadan yapmayı başarabilrsek göreceğiz ki her şeyden çok istediğim bir şeyi bir başkası da her şeyden çok vermek istiyormuş ama birbimizi anlamadığımız için fark etmemişiz...


Bu dili öğrenmek zorundayız.