Neşeli ol ki genç kalasın

Bu dünyadan da zevk alasın

Ümitler hep süslenir neşeyle

Neşeli ol ki genç kalasın


Ben de Neşeli olmak isterim elbette. Gamsız değil, Neşeli. Sevgiden, Tanrıdan, adaletten, eşitlikten, laiklikten, aydınlanmadan söz ediyorsam bu yüzden. En azından zihnen Neşeli ve genç olmak isterim. Ümitlerim olsun ve neşeyle süslensin isterim.


Bu şarkıyı ilkokulda öğrettiler. Karamsar anlarımda aklıma gelir. Bir ümit, tutunacak bir dal ararken aklıma gelir. Bu dünya böyle karanlık olmasa ben de Neşeli olur, neşeyle yazardım. Çağımıza karanlık çağ diyen pek çok düşünür var. Benim yaratılışım aydınlığa, neşeye açık . Tıpkı insanların çoğu gibi. Ama ne yazık ki neşe, sevinç gelmiyor içimden.


Bu vatanı sevmiyorlar mı diyorum. Derelerimiz HES olmuş, zeytinliklerimiz madene, ormanlarımız taş ocaklarına çevriliyor, ormanlarımız yanıyor. Marmara denizinin 4-5 yıl ömrüm kaldı deniyor, fabrikalar neden filtresiz atık boşaltıyor.


Enflasyon almış başını gidiyor. Halk aç, perişan. Yandaşlara akıtılan kaynaklar, affedilen vergilerden söz ediliyor. Milleti sevmiyorlar mı diyorum. Cabası milyonlarca sığınmacı demografik yapımızı bozuyor.


Ben bıktım hep bu haberleri izlemekten. Neyleyim, göz görüyor, kulak duyuyor ve gönül katlanamıyor.

" Güzel günler göreceğiz çocuklar" demişti Nazım Hikmet. Ben de güzel şeyler yazmak istiyorum.


Diyeceğim şu ki , bu vatanı ve milleti sevin efendiler.


Tanrı yar ve yardımcımız olsun