Harika bir animasyon filmi. 24 yaşıma geldim fakat hâlâ izlerken çocuklar gibi mutlu oluyorum. Filmde o kadar güzel mesajlar veriliyor ki, ilk bölümü başka ikincisi başka. İlk filmde farklı olmanın, herkes gibi olmamanın aslında kötü olmadığını, aksine farklı olmanın ne kadar güzel bir şey olduğundan bahsediliyor. Günümüzde de olduğu gibi farklı olduğunuz için sizi yadırgayan insanlar, en ufak hatanızda sizi farklılığınızdan vuruyorlar. Bakalım filmimizin farklı pengueni Mumble, o sıradan penguenler ile nasıl başa çıkmış.

Filmde en çok dikkat ettiğim konu ise, asla yanıldığını kabul etmeyen, eski kültürlerini her zaman daha üstün tutan, yeniliğe hiçbir zaman açık olmayan ihtiyar lider penguenler. Bütün ihtiyar liderler aynı mı olur? 2007 Oscar Ödülleri’nde Yılın En İyi Animasyon Ödülü'nü alan pek tatlı penguenlerimizi izlemenizi büyük bir hevesle tavsiye ediyorum...

Konusu:
Neşeli Ayaklar, Antarktika'da geçen bir komedi macera filmi. Antarktika'da yaşayan İmparator penguenlerinin her birinin ruh eşini bulmak ve etkilemek için bir "Kalbe Seslenen Şarkı"sı olmalıdır. Ve bir gün bu toplulukta şarkı söyleyemeyen bir penguen dünyaya gelir. Kahramanımız Memphis ve Norma Jean’in oğlu Mumble dünyanın en kötü şarkıcısıdır. Ancak, nasıl olduysa kendisi çok iyi tap dansı yapar. Dışlanan Mumble, imparatorluktan sürülür. Dış hayatın çok zorlu olması bir yana, şansının da yaver gitmesiyle, çok eğlenceli ve hareketli olan bir grup penguenle tanışır.
Not: Filmin Ramon karakterine kahkaha atacaksınız.