İnsanların eğitim ile zekayı karşılaştırmasından nefret ediyorum, iyi bir lisans derecesine sahip olman, aptal olduğun gerçeğini değiştirmez.

Kendinize güvenin! Üniversitede okurken dünyayı değiştirebilecek projelerde yer almak istiyordum şu an ise bu işi yapıyorum.

 Elon musk 

 

Çocukken farkında olmadan küçük küçük denemiştim aslında ben.

Çekim yasasını diyorum.

Örneğin plakaların sonundaki rakamların hepsi, “aynı” olan denk geldiğinde (333-888 gibi), dua eder, dilek dilerdim. Gerçekleştiğini duymuştum bir yerden. Çocuk aklımla, inanmıştım ama.

Olmaya başladığını fark ettikten sonra, daha bir inançla devam ettim ritüelime…

Sayıların da bu ve daha birçok başka ritüellerle çekim yasasına etkisinin olduğunu düşünüyorum bu sebeple. Fakat henüz araştırmadım ve bilmiyorum.


“Hazineyi değerli yapan, güç bulunmasıdır.”

o yüzden, kıymetlidir…

“Sen kendini zannettiğin değilsin, ne olduğunu ara bul.” istiyorum sadece.



Nirvana; her türlü istekten, tutkudan, duygulardan kurtularak "ben" in tamamen ortadan kalktığı, en yüksek ruh durumuna erişmek olarak tanımlanmıştır. Nirvana, ölümden sonra değil de dünyada ve şu anda gerçekleştirilebilecek önemli bir ruhsal aşamadır. 


Cennet, Rasûlüm! İman edip sâlih ameller işleyenleri şöyle müjdele: Altlarından nehirler akan cennetler onlar içindir. Ne zaman kendilerine cennet meyvelerinden bir şey ikram edilse, her defasında: “Bu, daha önce dünyada yediğimiz şey!” derler. Oysa bu rızıklar, renkte ve şekilde birbirinin benzeri, fakat tatta ve keyfiyette çok yüksek kıymette olmak üzere kendilerine ikram edilecektir. Orada onlara tertemiz eşler verilecek ve orada ebedî kalacaklardır. Bakara/25. Ayet


Aydınlanma neydi, tekrar hatırlayalım:

Aydınlanmanın en anlaşılır ifadesini İmmanuel Kant yapmıştı hani:

Aydınlanma, insanın kendi suçu ile düşmüş olduğu bir ergin olmama durumundan kurtulmasıdır. 

Bu ergin olmayış durumu ise, insanın kendi aklını, bir başkasının kılavuzluğuna başvurmaksızın kullanamayışıdır!


Mevlana ise mesnevisinde, kendi dilinde, sesinde, nefesinde, yöresinde, en açık şekilde  

7- Nefs-i Safiye demiştir:

Bu mertebe ruhani saflığın, mutlak arınmışlığın en üst seviyede gerçekleştiği bir mertebedir. Sübjektif olan her şey geride kalır. Bütün geçici ve maddi kayıtlardan hür bir varlık olarak insan, bu mertebede Allah ile onun mutlaklığında birleşir ve dünyevi hayatına onun elçisi veya halifesi olarak devam eder. İşte bu, halife sözcüğün çıkış noktasıdır. Bu makamda renk yoktur, saf nur vardır.



7- Taç çakra


"Bin taç yapraklı lotus” veya “Işık alıcısı” olarak da bilinen taç çakra, evrenle ve yüksek bilincinizle bağlantı kurduğunuz merkezdir. Bir başka deyişle bilgelik ve spiritüel iç görü ile olan bağlantınızdır. Spiritüel ışığın ve enerjinin alındığı ve daha sonra toplam iyiliğiniz için auranız boyunca dağıtıldığı yerdir. Farkındalık, maneviyat, bilgelik ve bilinç ile ilişkilidir.

            

Darwin de tüm bu ve daha fazla bildiği gerçek çerçevesinde olsa gerek, kendi evrim teorisini, türlerin ortak atalardan farklılaşarak evrimleştiğini ve tüm türlerin geçmişin derinliklerinde, mutlaka “ortak “ata”larda” buluşmak zorunda olduğunu ileri süren ilk kişidir. 

Kendisi, bütün yaşamın tek ve dev bir evrim ağacı olarak değerlendirilebileceği görüşünü bilime kazandırmıştır.



Bilmemek değil ama öğrenmemek ayıptır!

Bir “ata”sözümüzdür. Dinleyelim bence atalarımızın sözünü…