Dikkat dikkat! Bu kitap çok gizli bir teşkilatlanmayı ele almaktadır. Fakat tahmin ettiğinizin aksine bu ekip akla hayale gelmez yeteneklerden oluşmamaktadır. Tamamen sıradan ama hepsi birbirinden farklı çocukları içermektedir. Ekip üyelerinin tamamı toplumun kutsal olmayan genellemelerinden bağımsızdır.
Sanki kitap üzerine ne söylesem onu anlatmakta yetersiz kalacakmışım gibi hissediyorum. Farklı görünümlüler, kendini dümdüz bir duvarın tek çıkıntısı farz edenler, herhangi biri yerini rahatlıkla doldurabilirmiş gibi hissedenler, bol lakaplılar; kendinize bir iyilik yapın ve ÖTEKİ’ye üye olun. Bu gruplardan hiçbirine dahil değil misiniz, olsun. Yine de şansınızı zorlarsanız belki bir ajan gibi sızabilirsiniz içlerine. Şaka şaka, üyelik için bence kitabı okumak yeterli.
Sandy Kasırgası’ndan hallice sürükleyici bir kurgu. Yer yer iç burkan, yer yer sevinçle dolduran, efsaneleşmesi gereken bir eser. Ayrıca dili öylesine kıvrak ve etkileyici ki, bilmesem çeviri olduğunu dahi anlamayacağım kadar iyi bir uyarlama olduğunu söylemem gerek.
Ara ara basit çizgilerle oluşturulmuş çizimlerin de mevcut oluşu, hikayeye kendinizi kaptırmış gidiyorken soluklanmanızı sağlıyor. Hayalinde yarattığı karakterlerin sayfa aralarında canla başla "tarih yazmaları"na şahit olurken ne kadar durup soluklanabilirse insan, o kadar işte.
Ö.T.E.K.İ, farklı olmanın kelime anlamını sorgulatacak cinsten, 8+ yaş herkesin keyifle okuyacağını düşündüğüm kıymetli bir yapıt.
Birtakım etiketler sonucu ayrıştırılmışlara, farklı görünenlere, farklılıklarla savaşı hiç bitmeyecek olanlara... Aslında cümlemize!