Merhabalar, bu yazıyı okuduktan sonra Ocean's 8 filminin kıyısından şöyle bir geçmiş olacaksın.

Filmin adı, Ocean soyadında bir kadından gelir; film, kendi de dahil 8 kişilik bir ekibin totalinden oluşmaktadır.

Özetle bir soygun filmidir. Filmin sonuna kadar ince ince işlenen bir plan dahilinde -yanlış hatırlamıyorsam- 150 milyon dolarlık gerdanlığın ele geçirilme sürecini izlemekteyiz. Ancak -daha önce izlediniz mi bilmiyorum- aslında bu film, 2001 yılında ilk gösterimini yapmıştır ve oyuncu kadrosunda kadınlar yerine erkekler vardır (Ocean's 11); konusu da gerdanlık soygunu değil, devasa paraların döndüğü Las Vegas'ın en ünlü kumarhanesinin soyulmasıdır.

Kadınların hakim olduğu filmleri izlemek bana her zaman heyecan vermiştir. “Erkek her zaman fark edilir, kadın ise görmezden gelinir ve ilk kez, görmezden gelinmek istiyoruz.” der bayan Ocean. Çünkü görmezden gelinmek ilk defa işe yarayacaktır, o da “soygun”dur. Aslında bu söz birçok şeyi, birçok yönden açıklıyor; mesela benim neden kadınların hakim olduğu filmlerde büyük heyecan duyduğumu da. Oyunculukları gibi oynadığı karakterler de oldukça akıllı, zeki, güçlü, çekici ve iş bitirici kadınlardır.


Filme Dair

Pozitif düşüncelerim:
-Oyuncular rollerinin hakkını vermiş, hiç sıkılmadan izlediğim keyifli bir filmdi.
-Çoğu polisiye, soygun vs. bu tarz filmlerde genellikle mantık hatası yer yer bulunur ancak bu filmde mantık hatasının aksine senarist tek tek açıklayarak tüm kafa karışıklığını da engellemiş oldu.

Negatif düşüncelerim:
-Soygun o kadar basitleştirilmiş ki sanki gerdanlık yürüyerek ellerine geldi gibi bir şey oldu. E sonuç böyle olunca da birçok soygun filmindeki heyecanın tadını bu filmde almak pek mümkün olmadı.

Evet yazımın sonuna geldik; umarım film hakkında ön bilgin olmuş ve keyifle okumuşsundur. Şimdilik hoşça kal, tekrar görüşmek dileğiyle...