Bu gönderi Türkiye içerisinde bana başlıktaki cümleyi dedirten gruplardan oluşmaktadır.


5-10 yıl sonrasının en çok dinlenen gruplarının bu tür gruplardan oluşacağını düşünüyorum. Türk müziğinin çeşitlenmesi konusunda yeni akımlar, yeni denemelere ihtiyacımızın olduğu bu dönemde popüler kültür haricinde pek çok eser veren grubu tanımak, aynı zamanda onlara gelecek için bir destek, bir moraldir. Kapitalist piyasanın bize sunduğu tekdüze pop şarkılardansa aşağıdaki gibi grupları dinlemeyi, onlara destek olmayı tercih ediyorum.


Indie ve Indie Rock türü ile ilgilenenler için Türk grupları: The Away Days, Palmiyeler, The Revolters, Ah Kosmos, Neigh Pupil.


Reggae ile ilgilenenler için Türk grupları: Komik Günler, Sattas, Bosphoroots, Luxus, Entu, Afel, Zeytin, Koala Reggae Band, Supernova Reggae Band, Dalganabak, Yolda.


Jazz ile ilgilenenler için Türk grupları: 123, Jülide Özçelik, Dolunay Obruk, Elif Çağlar, Sarp Maden, Genco Arı, Eylem pelit, Volkan Öktem, Ayyuka, İlhan Erşahin, Selen Gülün, Hakan Vreskala, Kerem Görsev, Quartet Muartet, Selin Sümbültepe, Başak Yavuz.


Blues ile ilgilenenler için Türk grupları: İstanbul Blues Kumpanyası, Blue Blues Band, Emre Nalbantoğlu.


Alternatif rock, Elektronik rock, Progressive ve Post rock türü gibi türlerle ilgilenenler için Türk grupları: The Climb, Büyük Ev Ablukada, Peyk, Neyse, She Past Away, Kesmeşeker, Mavi Sakal, Sera Savaş, Dengesiz Herifler, Emre Nalbantoğlu, Gaye Su Akyol, Beyaz Hayvanlar, Biz, Nihil Piraye, Bubituzak, Ete Kurttekin, 100 Derece, Kes, Kent Coda, Alarga, Dandadadan, Jakuzi, Nekropsi, Replikas, Kafabindünya, On Your Horizon, İrtifakaybediyoruz!, Sedef Sebüktekin, Canozan, Lara Di Lara, Ars Longa, Foma, Gece, Dolu Kadehi Ters Tut, Hedonutopia, Ari Barokas, Ne Jupiter, Lin Pesto, Ansızın Bi İnfilak, Yaşlı Amca, Evdeki Saat, Eski Bando, Birileri, Bağzıları, Öfkeli Kalabalık, Murat Ceylan, Affet Robot, Nemrud, Ati ve Aşk üçgeni, An ve An, Cosmic Wings, Mor Lemur, a.b.e.a., Rocka, Makine, Kaçak, Hariçten Gazelciler, Perdenin Ardındakiler.


Punk rock ile ilgilenenler için Türk grupları: Cemiyette Pişiyorum, Kozmik yıkım.


Hard rock ile ilgilenenler için Türk grupları: The Ringo Jets, Heavy Sky, Snakeroot, Objektif.


Anadolu rock ile ilgilenenler için Türk grupları: Flört, Moğollar.


Metal ile ilgilenenler için Türk grupları: Antisilence, Murder King, Black Tooth, Cenotaph, Catafalque, Dreamtone, Pentagram, Dr. Skull, Almora, Burial Invocation, Pickpocket, Radical Noise, Disenchant, Insistence, Metalium, Seth.ect, Heathen Swarm, Burial Invocation, Persecutory, Sarinvomit, Carnophage, Cidesphere, Knight errant, Let it flow, Chopstick Suicide, Heretic Soul, ...aaaarrghh..., Sülfür Ensemble, Baht, Yaşru, Acedia, Eudaimonia el pueblo unido, Black Omen, Saints 'n' sinners, Thrown to the sun, Vortex of clutter, Decaying purity.


Rap ile ilgilenenler için Türk grupları:

Kişisel olarak çalışmalar yapanlar: Indigo, Ozbi, Ethnique Punch, Evren Besta, Ağaçkakan, Saian.

Grup olarak çalışmalar yapanlar: Mode XL, Sekiz, M.o.b, Istanbul Trip, Dramelodi Project, 90 BPM.


Elektronik tarzda şarkılar sevenler için Türk grupları: Ozoyo, Hey Douglas, Islandman, Kozmonotosman, Rebel Moves, Norrda, Portecho, Nova Norda, Longaz, İpek İpekçioğlu, Ekin Beril, Melik Arıcı, Jabbar, T v s n, Oceanvs Orientalis, Farazi, document1.


Etnik tarzda şarkılar sevenler için Türk grupları: Gevende, Kuan, Baba Zula, Ethnic Band, Kara Güneş.


Bu tür grupları nasıl bulabileceğinizi merak ediyorsanız, Spotify'ı olanlar için benim bu tür grupların şarkılarını topladığım bir çalma listem var, takip edebilirsiniz: https://open.spotify.com/user/oguzwhiteturkish/playlist/5uzzzOt0emQoDymz80EmI6?si=cVGhUEIUR7KY4Daplw_ycg


Keyifli dinlemeler.