Bugün Üsküdar’da indim. Daha çok yolum vardı Beylikdüzü’ne. Gözümde karartı, ellerim uyuşuk,telaşlı adımların habercisi,son tren değildi bu, yolun daha başındayım.

Bir el dokundu omzuma,adımlarım göğe doğru, düşüşüm yere doğru olacaktı.O el dokunmasaydı omzuma. Hava soğuk, üstümde ince bir hırka,rüzgar göğsüme çarptı, tokat gibi.Acımadı göğsüm, ellerim üşümedi. Tez vakit ölmeyi diledim.Damarlarımda dolaşan sıvı, kan değil acı.O acı hiç titremedi gözlerimi,yaşartmadı.Bayat bir çay,kuru bir simit eşlik etti bana.Ben eski bir kapının kırık kulbu, sen dört ayaklı balinanın ön koltuğu.

Benim manzaram birkaç balıkçı,şarkılarım küfür.Senin manzaran göl kıyısında bir ev, şarkıların kibir.Mümkün değil nefes almak.

Sabahın 8’inde uyuyacağım,dönmem gerek.

Az kaldı uyumama,henüz 14 saat…Takılırsın sen gezerken, bavulunun kenarına. İçine beni koy, ağırlık yapmam çok.Bomboş içim,nefes aldığıma bakma. Ciğerlerim bitmeye yüz tutmuş. Kalbim, kum tanelerinin bitmesini bekliyor.Belki ona kalmaz, ölümüm senin elinden olur.Sen beni vuralı çok oldu. Sana göre suç senin değil,silahın… Adalet tecelli etmeyecek hiçbir zaman. Ben öldüğümle,sen yaşadığınla kalacaksın. Merak etme rahatsız etmez kimse seni. Sevenim çok yok. Bir ailem bir de kedim. Kedim sevmez aslında beni çok. Kollarım hep yara içinde ama adil bir dövüştü. Sen o yatağa uzandın, o dudaklara meylettin. Bana izi sonradan geldi. Bağırdım onlara avazım çıktığı kadar. İçimi boşalttılar diye. Benden geriye ne kaldı, söyle. Sen hayatına birilerine alma konusunda çok cömertsin. Benim bir hayatım bile yok. Gölgeye şiir yaz dedi birileri. Ben bir gölge bile değilim, dedim. Kanım çekiliyor, hayatımın ayaklarımdan çekip gittiği gibi. Yalın ayak yürüdüğümü de bilirim yollarda, çimenleri yorgan yaptığımı da. Bugün ki kadar ezilmemişti ruhum,o zaman. Dövüş yine adil değildi ama dürüsttü arkamdaki. Ayağa kalktım, merdivenlere geri döndüm. Baktım trenin camından kendime. Gözlerim kızarmış, yüzüm eskimiş. Benden geriye hiçbir şey kalmamış. Sanırım bugün dünyadaki son günüm ya da hiçbir zaman doğmadım.