Çevrenizde yaşadığınız olumsuz durumu yaşatan ve buna normal gözüyle bakan insanlar varsa bunun normal bir insan davranışı olmadığını bilmenizi istiyorum. Bunu herkes normalleştiriyor, öyleyse ben de sorun var diye düşünmenizi istemiyorum. Bu durum tamamıyla karşı tarafınızdaki insanlarla alakalıdır. Bir olumsuz durum yaşanıyor ve siz buna tepki gösteriyorsunuz ama sizin tepkinize de çoğu kişi tepki gösteriyor. "Abartıyorsun, çok takılıyorsun, biraz saygılı ol senin büyüğün, en çok kendini önemsiyorsun." gibi cümleler duyabilirsiniz. Siz hiçbir şeyi abartmıyorsunuz onlar her şeyi normalleştiriyor. Olumsuzluk öyle yapışkan bir duygu ki, bir kere tutarsa çok zor bırakıyor. Siz bırakmasını isterseniz onu koparıp atabilirsiniz. İşte burada da olumsuza alışkanlık konusu devreye giriyor. Olumsuzluğa alışmışsanız veya alışmış birileri çevrenizdeyse bu duruma kulaklarınız, gözleriniz, kalbiniz ve tüm vücudunuz alışmışsa kurtulmak çok zor. Beyniniz yerinden çıkana kadar düşünürsünüz bu durumu nasıl düzeltebilirim? Kendimi nasıl mutlu edebilirim?

Siz bu durumdayken bir bakarsınız bunu yaşatan kişi umursamazca gülüp eğleniyor. Bu durumda kalınca da insan artık o kadar duygusuz davranıyor ki...

Bu seferde gamsızlıkla suçlanıyorsunuz. Hayat bazen adil olmuyor. O zaman ise kendinizi ne kadar sevdiğiniz ortaya çıkıyor. Sevginiz yüksek ise bir şekilde pes etmiyorsunuz. Tutunmaya, sevmeye, bakmaya, yaşamaya çalışıyorsunuz. Hayat her zaman zor, hiç bir zamanda kolay olmayacak ama bizler bu zor günleri nasıl atlattık, hangi dersleri çıkardık?

Nelerden vazgeçtik, kimlerin gerçek yüzünü görüp aydınlandık? Bunları bilip ve kabullenip hayatımıza devam etmek önemlidir. Unutmayın hayat her zaman zordur, önemli olan ne kadar hasarla kurtuldunuz yaşadıklarınızdan, yaşam boyunca uygulayacağınız hangi dersleri çıkardınız? Mutluluk her zaman tekdüze değildir. Bazıları için mutluluk zordur. En zor yollardan geçip mutlu olmak her mutluluktan zordur. Kimse unutmasın ki mutluluk siz çağırırsanız gelir. Öylece beklemeyin harekete geçin ve gülümseyin. Her gün yeni bir sayfa ve o sayfayı siyaha mı beyaza mı boyayacağınız sizin elinizde.