Orion
.
Kedimin adı Orion. Kapkara bir kedi, gölgelerde saklanmayı seven, fotoğraf çekmeye çalıştığımda gözlerini kapatmışsa bir gölgeyi çekmeye çalışıyormuşum gibi hissettiren simsiyah bir şey. Benim ikinci oğlum kendisi, abisi Plüton kaçıp gittikten sonra sanırım bir daha eve kedi alamam, bakamam zaten beni sevmiyor kediler dedikten sonra, resmen çöpten aldığım zaman 500 gr ağırlığı bile olmayan canım kedim. Bana sevgiyi, sevilmeyi öğreten kedim. Bir kedi tarafından sevilmenin nasıl bir şey olduğunu bana yaşatan kedim.
.
Simsiyah, kapkara bir kedinin hayatıma bu kadar renk, neşe getirebileceğini bilmezdim. Siyahın bu kadar güzel olabileceğini bilmezdim. Kedileri çok severim sanardım, daha fazla sevebileceğimi bilmezdim. Acısına, acımmış gibi ağlayacağımı düşünmezdim. Metanetli bir insan sanardım kendimi, ama Orion hastalığında ağlayarak uyumaya çalışacağımı düşünmezdim.
.
Bu resmi bu yaz Orion'la geçirdiğim en güzel zamanlarımızın anısına yapmak istemiştim. Bir seri olarak başlamıştım Orion'u ifade eden 3 resim yapacaktım. Fakat resimler yapım aşamasındayken Orion hastalandı. Çaresizliğin korkunç hissini ve ne yapacağımı bilemediğim o dönem muhtemelen hayatımda bir daha asla hatırlamak istemediğim dönem oldu. Birçok şeyi kabullenmem gerektiğini fark ettim hastalık sürecinde. Evet o benim hayatımın tamamında olamayacaktı, ama ben onun tüm hayatı boyunca yanında olacaktım. Her şey olabilir her an, onunla geçirdiğim her vaktin her dakikanın tadını çıkarmalıydım. Tabii böyle söylesem de muhtemelen düşündüğüm kadar soğukkanlı olamayacağım gibi. :) Orion iyileşti, hatta üzerine bir kere daha rahatsızlandı yaramaz bir tosuncuk olduğu için kendisini korumayı pek beceremiyor maalesef :) Biraz şapşik kendisi. İyileştikten sonra resimlere devam ettim bitirdim. Bol bol öpücüklü, sarılmalı geçen günlerin ardından resmi paylaşmak ve hikayesini anlatmak istedim. Şimdi yanımda uyurken yazdım bunları ileride bana da anısı kalsın gülümseyeyim diye. Satırlarca cümleler sildim, abartmadan yazayım diye :) Ama umarım herkes bir kedi tarafından sevilmenin güzelliğini deneyimler. Herkese mutlu, huzurlu günler. Kedilerinizi benim için öpün.
.
Orion, Orion'a Bakıyor • MDF üzerine Yağlı Boya
.
08.2023 - 10.2023