Yazarımız Oruç Aruoba’dan okuduğum ilk kitaptı. Bu kitabı sevgilisiyle yaşadığı şeyleri "Önce", "İlişki Defteri" ve "Sonra" olmak üzere üç bölüme ayırarak mektuplar halinde bize sunmuş. "Önce" bölümünde, malum kişiyle tanışma ve flört evresi; "İlişki Defteri" bölümünde, sevgililik ve ayrılığa giden evre; "Sonra" bölümünde de ayrılık evresinden bahsediyor.


Yazar, bazen satır aralarında ‘Ey okur’ diye sesleniyor ve karşımda biri konuşuyormuş, kitapta yazanlarda bana anlattıkları şeylermiş gibi geldi. Kitabı bizzat yaşadım, içindeymişim gibi hissettim. Kitapta kendimi buldum. Kendi ilişkilerimde yaşadığım şeylere çok benzer şeylerdi ve gerçekten bazı yerleri okurken boğazım düğümlendi, oraya garip bir ağrı oturdu, yutkunamadım. Sayfaları çevirdikçe içimin bir yansımasını okuyormuşum gibi hissettim.


Yazar, bu kitapta ilişkilerde olanlar ve olması gerekenlerden bahsediyor. Bazı konulara bakış açısı çok felsefi idi, bu durum gayet hoşuma gitti açıkçası. Kitap kendini merak ettiriyor, acaba ilerleyen sayfalarda kendimden neler bulacağım dercesine hiç durmadan okumak istiyorsunuz, kolay okunuyor. Bu kitap benim kitabım oldu, içimdekiler ve yaşadığım benzer şeyler...