Hayat gözüne soka soka anlatıyor bazı şeyleri ama sen anlamak istemiyorsun. Bir insan aynı hatayı kaç defa yapar? İki,üç ya dört? Bu kadar tekrarlanan şeylere hata denir mi? Bence denmez. Bu artık hata değildir. Hayatın sana sunduğu bir fırsattır aslında. Gör beni diyor gör, eksikliğini gör. Senin yanlışın bu bunu düzelt düzeltmezsen bu döngüde dolaşmaya devam edersin diyor.


Biz ne yapıyoruz peki ne zaman anlıyoruz bunun hata olmadığını ya da hala döngüde olabilir miyiz? Gözünü açarsan, hayatın sana göstermek istediği şeyleri görürsen bu döngüden çıkarsın. İnsan kendini analiz etmeli, nerde ne yaptığını bilmeli. Kaybolmuşların içinde kendi benliğimizi yok edip gidiyoruz.

Bir durup kendine bakmalı, kendine dönmeli insan. Yine bu başıma geldi diye hayıflanmadan önce ben ne yaptım da başıma bu geliyor demeli. Hayat kendi kararlarımızın bir sonucudur. Bu hayatı ben seçtim, lanet olsun böyle hayata deme hakkım yok o yüzden. Suçu hayata veya başkalarına atmak yerine kendinde aramalı insan. Boşuna dememiş atalarımız "Ne ekersen onu biçersin." diye. İnsan kendini kabul etmeli, kendini anlamalı, hatasını anlamalı ki tekrarlamamalı.

O yüzden bakmakla yetinmemeli, hayatın gösterdiklerini görmeliyiz. Hiçbir şey tesadüf değil. Sen o noktayı kaçırırsan yine yolun başında bulursun kendini. Tesadüf deyip görmezden geldiğimiz şeyler yarın önümüze çıkan büyük hataların tohumlarıdır.