Belgesel sevenler için güzel bir alternatif ParticleFever.

Tabiat ve evren üzerine nice belgesel yapılmış, tabiatın ve evrenin kanunları, düzenlilikleri veya düzensizlikleri incelenmiş neticesinde insanın sınırlı bilgi birikimi doğrultusunda belgeseller aracılığı ile bu bilgiler bizlere aktarılmıştır. Her geçen gün teknolojide yaşanan gelişmeler bir önceki bilgiyi geçersiz kılmakta ya da mevcut bilgileri daha ileriye taşıyarak yolumuza ışık tutmaktadır.

Bu şık tutanlar içinde beni en çok etkileyen belgesellerden biri son günlerde izlediğim ParticleFever oldu. CERN nedir? Neden kurulmuştur? Birbiriyle çok fazla çekişmesi olan devletlerden yüzlerce insanın ortak bir amaç için bir araya gelmelerinin nedeni nedir? Bunlar ve daha fazlası hakkında bilgi almak ve konunun detaylarına inebilmek için bu belgeseli seyredebilirsiniz.

Belgesel 2007 tarihi ile başlıyor. Devasa platformu ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nı görmek bile heyecan verici. Yeni bir çağ başlayacak ve biz bunun ilk kanıtlarını görebilecek olanlar arasında mı olacağız düşüncesi ile şevkle, istekle, karınca gibi çalışan insanlar… İzleyin, izlettirin.

CERN ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://evrimagaci.org/cern-evrenin-sirlarini-arayan-avrupa-nukleer-arastirma-merkezi-8929

Keyifle ve ilgiyle izleyebileceğiniz, arka plan da neler oluyor'un cevabını kısmen de olsa cevaplayacak bilgilendirici bir belgesel.

Keyifli seyirler