Yarın sabah dünyaya yeni biri katılıyor. Sevebileceğim yeni biri. Pia... Merak ediyorum onu ve önündeki kocaman yaşamı. Acaba benim yaşıma geldiğinde o da 'keşke bu asırda doğmasaydım' diyecek mi? Şiir gibi bir bebek olduğundan eminim. Mükemmel anne -annesi tanıdığım en iyi şairlerden biri- ve babaya sahip. Bu açıdan şanslı. Annesi benim hep yanımdaydı, her konuda destek oldu bana. Ağlıyorsam benden çok ağladı, gülerken kahkahaları kahkahalarımı bastırdı.


İyi şeyler yaşamadı annen Pia. Tanıdığım en güçlü kadınlardan biri o. Umarım bu yazıyı okuyabildiğin yaşta annenle beraber gülüyor olursunuz. Çünkü o bana öğretti gülmeyi. Sadece gülmeyi değil; sevgiyi, şairi, şiiri, kitapları... Hepsi farklı bir dünya demekti benim için. İnsanlardan uzak bir dünya. Sana ilk hediyem kitap olsun istedim Pia. İsmini yaşatan bir kitap. Annenin bana birinci doğum günümde aldığı hediye hâlâ benimle.


Şimdi sen doğuyorsun. Sevgili annenin hayatına girdiğimde o da benim yaşımdaymış. Her şey çok benzer ama senin eşsiz olacağından eminim. 2020 yılındaki tek güzel şey sen olacak gibisin.

Eğer bu yazıyı okuduğunda hayatta değilsem geçirdiğimiz güzel anlar için sana teşekkür etmeliyim. İsmin kadar nahif, şair ruhlu biri olmanı dilerim. Yazımı dedemin güzel cümlesiyle bitirmek isterim: Gözlerinden öperim...