YARIŞMA KOŞULLARI:


KONU: Yarışma konusu ÖZGÜRLÜK TUVALDE olarak belirlenmiştir.


KATILIM ŞARTLARI:

Yarışma uluslararası olup yurtiçinden ve yurtdışından 18 yaş ve üzeri kişiler katılabilir.

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri de yarışmaya katılabilir. Ancak kazandıkları maddi ödüller ŞAMİL EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI’na gelir olarak kaydedilecek ve eser sahibine verilmeyecektir.

Dijital baskı ve dijital baskı üzerine yapılan çalışmalar kabul edilmeyecektir.

Yarışmacıların tasarımlarını özgün çalışmalardan elde etmeleri gerekmektedir. Alıntı eserler tespit edildiğinde değerlendirmeye alınmayacaktır ve alıntı eserin sorumluluğu yarışmacıya aittir.

Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.

Bir yarışmacı en fazla 2 eserle yarışmaya katılabilir.


ÖDÜLLER:

Birinciye 20.000 TL

İkinciye 12.000 TL

Üçüncüye 8.000 TL

* Ödül alan ve sergilenen eserler Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanacak dijital ve/veya baskı katalogda yer alabilecektir.

* Tüm katılımcılara yarışmaya katıldıklarına dair Katılım Belgesi verilecektir.

 

Ödül alan eserlerin tüm mülkiyet hakları yarışmayı düzenleyen Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı’na ait olacaktır. Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı bu eserlerin sergilenmesi, Vakfa gelir amaçlı satışı ve benzer her türlü kullanımında tek yetkilidir.

Sergi için seçilen eserlerin satılması halinde satış bedelinin %30’u Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, %70’i ise eser sahibinin olacak şekilde paylaştırılacaktır.

İlgili satıştan doğacak her türlü vergi, fatura, ödeme vb. yasal zorunluluklar Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı ile eser sahibi arasında yukarıdaki oran ile paylaştırılacaktır.

 

***Eser satış bedelleri yarışma sonuçları duyurulduktan hemen sonra eser sahibi tarafından -yarışma ödül tutarları da gözetilerek- önerilecek ve en geç sergi tarihinden 10 gün öncesinde olacak şekilde Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı’nın onayı ile kesinlik kazanacaktır.

***Eser sahibi, eseri için herhangi bir bedel belirlemez ise ilgili bedel Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından belirlenecektir.

*** Şartnamenin eki ve bir parçası olduğu Özgürlük Tuvalde Konulu Ödüllü Resim Yarışması Sanatçı Sözleşmesi (bundan sonra kısaca “Sözleşme” olarak anılacaktır.) Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı ile eser sahibi arasında ve yukarıdaki açıklamalara göre belirlenen bedeller ile imzalanacaktır.

 

JÜRİ ÜYELERİ:

1. ERGİN İNAN/ Akademisyen, Ressam,

2. KAMURAN TUÇ / Ressam,

3. FARUK CİMOK/ Akademisyen, Ressam,

4. DAĞHAN ÖZİL/ Sanat Galerisi Sahibi,

5. MEMDUH KUZAY/ Ressam,

6. AHMET ÖZEL/ Ressam,

7. FARUK KUTLU/ Ressam,

8. CEMİL ERGÜN/ Akademisyen, Ressam,

9. FERİDE BİNİCİOĞLU/ Ressam,

10. ÜMİT GEZGİN/ Akademisyen, Ressam,

11. CENGİZ GÜL/ Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

 

ESER İLE İLGİLİ ŞARTLAR:

 

BOYUT: Tuval boyutlarının kısa kenarı 50 cm’den küçük uzun kenarı ise 150 cm’den büyük olmamalıdır.

TEKNİK: Yarışmaya katılacak eserlerde kullanılacak teknik yağlıboya veya akrilik olmalıdır. Renkli ve/veya siyah-beyaz olarak çalışılabilir.

TESLİM: Eserler öncelikle dijital olarak teslim edilecek olup eserin fotoğrafının JPEG formatında ve en az 1 MB, en fazla 5 MB boyutunda olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir.


Eserin teslimi ile birlikte yarışmacının özgeçmişinin (100 kelime Türkçe olarak kronolojik sıralamada değil metin şeklinde olmalıdır), kişisel profil fotoğrafının, iletişim bilgilerinin (mobil-sabit telefon numarası/ elektronik posta adresi/ açık adres) iletilmesi gerekmektedir.


Dijital teslimler ile değerlendirmesi yapılarak ön elemeyi geçen eserlerin orijinal halinin de teslim edilmesi için eser sahiplerine duyuru yapılacak ve bu duyuru kapsamındaki eserler çerçevesiz, paspartusuz olarak ve iki sert karton arasında zarar görmeyecek şekilde yerleştirilerek elden veya kargo ile teslim edilecektir.


Eserin arkasına yarışmacının adı-soyadı ve iletişim bilgisinin (telefon, e-mail adresi) yazılı olduğu bilgi föyü yapıştırılmalıdır.


ESERLERİN TESLİM TARİHİ: Eserlerin dijital hali en geç 16 NİSAN 2021 Cuma günü, saat 17.00’ye kadar aşağıdaki link ile belirtilmiş olan adrese teslim edilmiş olacaktır.


Orijinal hali ile yapılacak teslimler ise en geç 30 NİSAN 2021 Cuma günü, saat 17.00’ye kadar aşağıdaki adrese elden veya kargo ile teslim edilmiş olacaktır.

*Kargodan kaynaklanan gecikmeler yarışmacının sorumluluğundadır.

 

ŞAMİL EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI

Osmanağa Bahariye Cad.

Yeğiner Sitesi A Blok No: 37 D: 70 34710

Kadıköy/İstanbul

 

DEĞERLENDİRME SÜRECİ:

Dijital teslim sonrası ön eleme 19 Nisan 2021 Pazartesi günü yapılacak olup orijinal olarak talep edilen eserler 14 Mayıs 2021 Cuma günü bir araya gelecek olan jüri üyeleri ile değerlendirilecektir.

Yarışma jürisi gerekli gördüğü takdirde yarışma takvimi üzerinde değişiklik yapabilir veya yarışmayı iptal edebilir. Yarışma iptal edildiği takdirde katılımcılar eserlerini geri alabilirler.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI:

Jüri değerlendirme sonuçları 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü açıklanacaktır. Eserlerin teslim tarihi, ödül töreni ve sergi tarihi ile sergi yeri hakkındaki bilgiler ise daha sonra belirlenerek sanatçılara gönderilecek elektronik postalar ve sosyal medya yolu ile duyurulacaktır.

DİĞER HUSUSLAR:

Yarışmaya katılan tüm eser sahipleri bu şartname hükümlerini ve aynı zamanda şartnamenin eki olduğu Sözleşme Koşullarını da kabul etmiş sayılacaktır.

Yarışmayı düzenleyen ve yarışma sponsoru kurumlar yazılı-basılı her türlü tanıtıcı malzemelerinde yarışmaya başvuran tüm eserlerin fotoğraflarını telif hakkı ödemeksizin kullanma hakkına sahiptir.

 

SATILAN ESERLERİN İADESİ:

Yarışma sonrasında ödül alamayan veya sergiye seçilmeye hak kazanamayan eserler ile sergide satışı yapılamayan eserlerin iadesi sergi bitiş tarihinden sonraki ilk 10 gün içerisinde ve teslim adresi ile aynı adresten yapılacak olup eserlerin iade alımını bizzat eser sahipleri gerçekleştirecektir.

Eser sahibi tarafından iadenin kargo ile yapılmasının talep edilmesi halinde gönderim Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilecektir. Kargodan kaynaklanacak tüm zararların sorumluluğu ve gönderi masraflarının tamamı eser sahibine ait olacaktır.

Sergi sırasında satılan eserler Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından alıcıya ulaştırılacaktır.


Şamil Vakfı Ödüllü Resim Yarışması Sözleşmesi'ne ulaşmak için:


https://yarisma.samilvakfi.org.tr/sartname/