Sanatçılar seyircilerini özlüyor. Koronavirüs hayatımıza girdiği günden beri, esnafların olduğu kadar sanat camiasında da birtakım zorluklar meydana gelmeye başladı. Enstrümanlarını satanlardan tutun da tekrar gündeme gelmek için vefat etmiş bir sanatçıya dil uzatanlara kadar her çeşit olay, her çeşit yol denenmedi ve de yaşanmadı değil hani. Belki biz farkında olmasak da bir yerlerde bu tarz olaylar olmaya devam ettiği aşikâr. Bana sanatçılar seyircilerini özlüyor dedin, devamını getirmedin diyebilirsiniz… Haklısınız! İşte bu konuyu sanatçıların ağzından dile getirmek istiyorum.


İzmir Devlet Opera ve  Balesi’nin sevilen solist sanatçılarından biri olan Tevfik Rodos, sosyal medya hesaplarında “Yeni nesil konser şarkıcılığı… Hazırlan, sahneye çık ama seyirci yerine 5-6 kamera… Buna da şükür mü acaba bilemedim. Alkış yok, öksürük yok, telefon sesi yok, çocuk ağlaması yok, arada salona giren yok… Kısacası tadı yok.”  Sözlerine yer verdi. İşte bu bir haklı sitemdir. Sadece onlar değil, tiyatroların birçok birimi de etkilenmiş durumda bu pandemi sürecinden. Seslerini duyan insanlar çok az ya da hiç yok neredeyse.


Umarım bir an önce bu koronavirüs biter ve her kesimden, her meslekten insan mesleğini yapabilir ve iş bulamayanlar da iş bulup çalışarak verilen görevleri hakkıyla yapabilir hale gelir.