Şimdi çok kızgınım, karşıma insanlar dolusu boş bardaklar alıp sesimle kırmak istiyorum desem yapamam çünkü halsiz birinden bu beklenemez.


Buraları yeniden yeşillendirsek olur mu yarın, hem şu kuyusunu bulamadım hem de yağmur yağmadı. Hem de affedersin Fazıl Amca'ya kaç gündür uğramıyorum. Biliyorum iki adımlık yer ama insana gün gelir iki adımlık yer sırat gibi uzun gözükür. İnsan zaten hep en yakınına uzak kalır gaflette ve gurbette yakınlaşır, eşikte birleşir. Hem bu gece güzel gece olacak ya inşaAllah, biz de güzel insanlar olabilmek için birbirimizin duasına birbirimizi ekleyelim mı? Güzel bir dokunuş olur bir kalbe. İnsan başkasına yardım ettim sabır da en büyük iyiliği kendine yapar çünkü yardım edememek ne kocaman bedbahtlıktır.


Sensedim, susadım. İnsan olursun da özlemez misin? Öz-lemek... Özünü yitirmiştirsin, özün sende değildir yahut sendedir sen sende değilsindir. Özlemenin pek çok şerhi var, biz gönlümüze hangisi en çok uygunsa onu alalım ve o anlamı kullanalım tamam mı?


Çokça insan olunca hayatım karışıyor. Kayboluyorum yazılarda. Bir kesme çizgisine gelmiş ve gidecek yeri ta diğer başta olan bir kelime gibiyim. Böyle tarif mı olur? Olur ya. Biliyor musun yazarken şifa oluyor, sen okuyorsun. Şimdi nerdesin, nasılsın ve ne zamansın? Sahi insan ne zamandır?


Şimdi attığım başlığa baktım asıl başlıktan bahsetmeyi unutmuşum. Sen şem mi olmak istersin pervane mi? Yani şem-yanan mı, pervane-yakan mı?


Cereyan gittiğinde şemler karanlıkta ağlar biliyor musun? Beyaz beyaz yanaklarından düşer yaşları. Göz yaşında tuzlu su balığı beslenir mi bilmiyorum ama merhamet besleniyormuş,

~