Seni düşünürken ben, bu kadim coğrafyanın herhangi bir yerinde insanlar ölüyor. Belki çok uzak bir yerlerde gözleri çakır ve büyük işler yapma azmini kendinde her sabah bulan bir çiftçi güne merhaba diyor.

Bir anne gece uyanınca çocuğunun üstünü örtüyor bir baba evladının başını okşuyor ya da bir öğrenci, onu okuluna götürecek servisi beklerken üşüyor bir emekçi yüzünü kaşe ve yıpranmış montunun arasına saklamaya çalışıyor.

Ve bunlar hep seni düşünürken oluyor. Rüzgarın önüne kattığı sararmış bir gazete kağıdı terkedilmiş bir mezarın tepesinde göğü delen çam ağacının gövdesine dolanıyor şehirlerin varoşlarından yükselen dumanların isi kaldırım başlarında oturan sakalı çokça uzamış hirpani ve şarapsız bir adamın üzerine siniyor. Hayat akıyor.

Tırnaklarımı geçirsem de zamana, gerçekleşmeyecek olan ihtimallerin şarkısını susturamıyorum. Ne sararmış gazete kağıdının ne o güzel çiftçinin ne de üşüyen çocuğun bizden haberi var. Kimselerin bizden haberi yok. Bir kaç Süphan Dağı menekşesi dışında.

Seni düşünürken ben, bir yerlerde sıcak mermi kovanları kimsesiz topraklara düşüyor. Kör ve topal bir sokak köpeği sabaha karşı iş hanlarının kapılarında üşüyor. Hastane ve terminal koridorları bir şeylerin geçmesini ya da geçmemesini dileyen insanların sabırlarını dokuyor.

Hayat akıyor. Hızlıca terkedilmiş çaylar bardakta ve sıcak mermi kovanlar toprakta soğuyor. Ölüm ayırıyor insanları, doğum birleştiriyor. gençliğin berrak sularında şehvet atlılarıyla yüzen bedenlerin teri çarşafları kirletiyor kadim şehirler yıkılıyor. Kuşlar göç ediyor bir sazlığın ıssızlığında, şiirler yazılıyor, şairler ölüyor, zambaklar susuyor, zaman su gibi akıp gidiyor.

Ve ben en yalın kılıç halimle, olmakta olan her şeyin ortasında ve dev bir kar küresi içerisinde adımlar atar gibi oluyorum bu zamanlarda bazen böylesine seni düşünerek, düşünülmesi gereken diğer şeylere ihanet ettiğimi hissediyorum. Unutmamak için inat edilen çocukluk anısını düşlemek gibi o anın geçtiği ağaçları, günün saatini ve insanları sık sık hatırlamaya çalışmanın hırsıyla. Ben de akan hayatın içerisindeki bu hırsı ve ihaneti gerçekleştiriyorum.

Seni düşünüyorum.

Bizden hiçbir Süphan Dağı menekşesinin haberi

kalmayana kadar..