Kuşumuz yarı zamanlı bir kaşif. Boş zamanlarında posta güvercini olmayı seviyor. Eve ekmek götürme derdi yok. Müzmin bekar. Kaşifliği alelade ama posta güvercinliği renkli.


İçli kuşumuzun adı Rasim. İşten kaytarmayı seven tiplerden değil. Disiplinli ve dakik. Pek kuş canlısı biri olduğu söylenemez. O yüzdendir ki sadece taşımakla mükellef olduğu ve karşılığında üç beş dane kazandığı bu işte insanlara ait mektupları gizlice okuyor. Evet ahlaki sorunları ama baştan belirtmiştim sersem işte.


Kuş kafalı! Sen anlarsın insanların akıl ermez dilinden. Yukarıdan göründüğü gibi değil. Neyse bu meraklı ve içli ve dahi sersem kuşumuz Rasim bu yüzden posta güvercini olmaya bayılıyor. Kaşif çünkü yeryüzü onu heyecanlandırıyor ama eskisi gibi değil. Başka bir dünyayı keşfetti bizim sersem.


Yine de en büyük keşfi yeryüzünün kendisi değil. Geçenlerde yine rutin bir mektup iletimine gönderildi ama bu kez iş farklıydı. Hep aynı rotayı takip etmesi gerektiği söylendi. Taşıya geldiği ve hep aynı rotada gide gele işkillendiği mektuplar bizim sersem Rasim'in nedense merakını celbetti.


Duramadı sersem zarfın iyi kıvrılmadığını fark edip bir kuytuya süzülüp hemencecik tünedi. Mektubun kendi lügatinde olmayan kelimelerle bezeli olduğunu anlayınca daha da meraklandı. Kuş kadar kalbiyle ve kuş kafasıyla başlarda şifreli gibi gelen bu dili çözmeye başladı ama ne çözme!


Çok sürmedi iki aşığın mektuplarını taşıdığını anlaması. Mektupları teslim etmeden gizlice tünediği bir ağacı mekan belledi. İlk keşfettiği şey bağ oldu. Kuş kafası iki insan arasındaki bu bağı anlamaya koyulmaz mı? Allah'ım tam bir sersem! Bağ derken bu iki aşığın nasıl birbirine bağlandığını anlamak için eski mektuplara ulaşmanın yollarını aramaya başlamaz mı bir de! İşler çığırından çıktı anlayacağınız! Bir dedektif olmadığı kalmamıştı bıçkın Rasim'in. Mektuplarda isim zikredilmediğini fark etmesi kısa sürdü. Birbirlerine sürekli farklı şekilde sesleniyorlardı ama mektuplarda alt alta yazılan hiç anlamadığı bir üslupla yazılmış şeyler fark etmişti. Anlayacağınız bizim sersem şiirle ilk defa karşılaşıyordu.


Öykümüz devam edecek zamanla. İkinci bölüm biraz demlene dursun müsaadenizle. Henüz tamamlanmadı.