Sevgisizlik nedir biliyor musun? “Sevgi, kafese hapsedilmiş gökyüzüne aşık bir kuş gibidir,” ancak sevgi ile gökyüzüne kanat çırpar. Sevgi nedir biliyor musun? Sevgi, insanlar, hayvanlar hatta tabiat için can kaynağıdır. Bunun şöyle açıklanabilir: İnsanın huzura ermesi ve mutlu olması için gereken panzehir sevgidir. Sevgi olmadan huzura ermek, mutlu olmak dediğimiz hisseler gerçekleşmez, sadece kavram olarak kalır. Aksine, sevgi ile beslenen, sevgiye doyan insanlar yaşamayı seven, hayata dört elle sarılan insanlardır. Huzura erince her sıkıntı, her dert, aksine bu insanlar için çözümü olan tatlı ve küçük sorunlardır.


Attığım bu başlığı daha da açmak istiyorum. Sizlerle bu konuyu bir tartışmaya koyalım ve sizlerle birlikte ölçüp tartalım istiyorum.


Neden “SEVGİNİN SOLGUN RENKLERİ”?

Sevgi, tabiatın en önemli parçasıdır. Bana göre, sevgi insanlar için ne kadar önemliyse, tabiatta bulunan her canlı için önemlidir. Sevginin olmadığı bir dünyada her renk solgun, her canlı huzursuzdur. İnsanlar birbirlerine sevgiyi hiçbir zaman eksik görmemeli, her insan sevilmeli ve sevmeli. Her canlıyı ve her zerreyi, sen değerli okuyucum, ailene, arkadaşına, hayatta olan her canlıya sevgi ver. Aksini yaparsan huzura eremezsin, çekilmeyecek bir insan olursun, hayata karşı umudun duygu olmaz, sadece nefes alan her şeyi sabit, monoton yaşayan bir kemikten ve et yığınından başka bir farkın olmaz.


Değerli okuyucum, bir çiçeği, rengi, objeyi, aksesuarı, hayvanı ve vb. her şeye anlam yükleyip sevebilirsin. Bir çiçeği bile sevgi büyütür, bir hayvanı bile sevgi büyütür. Ve insanda buna dahil, kin ile beslenen her canlı, sevgiden yoksun kalan dünyayı yaşanmaz ve huzursuz hale getiren bir tohum parçası olur. Bu tohuma parça olmak ister misiniz? Sevgi her şeyin ilacıdır, asla zaman değildir. Zaman sadece belirli duyguları, belirli olayların üstünü örten küçük bir zaman dilimidir. Sevgi, her acıyı unutturan, yaşama olan sevgiyi canlıya ve her zerreye olan sevgiyi arttıran bir panzehirdir. Her insan bu panzehiri kullanmalı. Sevginin olmadığı bir dünyada huzur olmaz, sevginin olmadığı dünyada her şey solgun, her şey kötü olur. O yüzden, sevin, sevilin, değerli okuyucum. Sevgilerle.