Melody, kelimeler olmadan konuşan, sezgileriyle engellere kafa tutan enteresan bir kızdır. Zekasının fiziksel engellerinden daha kıymetli olduğunu ve onun peşinden gitmesi gerektiğini, kendine ve herkese kanıtlayan, serebral palsili (beyin felçli) güçlü bir çocuktur. Zamanının çoğunu küçük kardeşi Penny, eşsiz dostu köpeği Doodle, en büyük destekçisi Bayan V ile geçirir. Zorluklarla yoğrularak büyür. Kitabı okurken, Melody’nin devam etmeye çabaladığı "özel" okul hayatına şahit oluruz. Sosyal hayatın engelli bir birey için ne anlama geldiğini fark eder, her daim sevgi dolu ve destekleyici olan öğretmenlerle; yadırgayan, görmezden gelen diğer öğretmenlerin çocukların hayatına olan etkisini görürüz. Akış o kadar sürükleyicidir ki kurgunun ahengine kapılıp gideriz.
Kitabı rafta her gördüğümde aklımda "Ama bir insan teşhis tablosundaki isimlerden çok daha fazlasıdır." alıntısı yankılanır. Eğer herhangi bir çocuğun "zaman kaybı" olduğunu sezinlemiş veya bunu yapan birine şahit olmuşsanız hiç durmamalı, Melody’le tanışmalısınız!
“Empatiye günümüzde çok fazla değinilir ama sahiden kendini birinin yerine koyabilmek mümkün müdür? Hayatınızda bunu bir an olsun tam anlamıyla yapabildiğinize inanır mısınız?” diye sorar kitap size. Akışıyla sorar. Gerçekliği ve samimiyetiyle de engel ve azim dolu bir hayat gösterir.
9+ yaş çocukların ve dezavantajlı gruplara yönelik eserleri sevenlerin, kütüphanelerinde İçimdeki Müzik’e de yer açmasını çok isterim.
Melody'lerin kendini ifade etmelerine fırsat verin. Unutmayın, onlar şans verildiğinde kelimeler olmadan da konuşur!