Selçuk iline gelmeden Şirince sapağından içeri girdiğinizde 8 kilometre uzaklıkta olan güzel bir dağ köyü. Yola çıktığınızda yer yer "nereye gidiyorum ben" dedirten dönemeçlerle başınız dönebilir. :) Zeytin ağaçları arasında dağ havası alacağınız bir yolculuğa hazır olun.

Eski dönem evlerin mimari yapısını ve doğa fotoğrafı çekmeyi sevenler için görsel şölen sunuyor. Kaybolma korkusu dahi yaşamadan önünüze çıkan her sokağa düşünmeden girebilirsiniz. Her bir sokağında size sıcak gülümseme ile bakan birini bulacağınıza eminim. :)

2012 yılında söylemlere göre Şirince, dünyada kurtulan iki yerden biri olacaktı. Bu da güzel köyün bir dönem ziyaretçi akınına uğramasına sebep olmuştu. Bu konu ne kadar doğru, ne kadar inandık bilmiyorum ama kafa dinlemek için burası tam aradığınız yer olabilir.

Şirince'den bir vesait ile gidebileceğiniz Meryem Ana Kilisesi ve Efes Antik Kenti'ne uğrayabilirsiniz. Gitmişken şaraplarını denemeden geçmeyin. Kumda bir Türk kahvesi içtikten sonra duvara anı kağıdınızı bırakmayı unutmayın. :)