Kendisi başucu kitabımdır. Hayaller ülkesini ziyaret etmek istersem bu kitabı elime alır sayfaların arasında dolaşırım. Kelimelerle saklambaç oynarım. Bazen bir cümle kitaptan dışarı zıplar, avucuma konar.O cümlenin bana söylemek istediği bir şey vardır. Gözlerimi kapatır, onu dinlerim. İçimde küçük kız çocuğumla el ele tutuşup gün batımına doğru yürümelerini izlerim.
Penelope o kadar çok soru sorar ki. Kafasının içindeki pamuk şeker görünümlü soru diyarına düşersem oradan bir ısırık alır, içimdeki soru şelalesine doğru akmasına izin veririm. Eğer bu kitabı alırsak neler olacağını size anlatmaya çalışıyorum. Sihrin kalbimizde olduğunu, yüreğimizden çıkıp dudaklarımıza dökülen sözlerin insanı sıcacık sardığını, bir sorunun binlerce soruyu getirdiğini, aslında cevapların da o kadar mühim olmadığını, içinizdeki çocuğa sımsıkı sarılmayı unutmamayı hatırlatıyor. Şimdi, size kitaptan birkaç söz aktarıyorum.

‘’Öyle kelimeleri bir araya getirirsin ki dünyanın en sevgi dolu bestesine denk düşer notaları. Ya da henüz yazılmamış bir mektupla bir insanın hayatını değiştirebilir, henüz çizilmemiş bir resimle bir insanı hayata döndürebilir veya yol ayrımında ona ışık olabilirsin. Öyle dans edersin ki aşk yayarsın etrafına.’’
''Kalbim hep dört kanatlı, rengarenk bir perikopter gibi pır pır atacak. ''

Dilerim, çocuğunuzla beraber bu kitabı okur; Penelope'nin sihirli dünyasından aşağı tepetaklak düşersiniz.
Sobe
Ben Penelope !

Yazar: Göknur BİRİNCİOĞLU