2021'in son çeyreğine girerken aklımda düşünceler yoğunlaştı.


Bu düşüncelerin sebebi sadece kendi hayatımdaki değişimler değil, çevremde ve dünyada da aynı hızda paralellik göstermektedir.


3 yıl önce İstanbul'dan memleketime taşınmamla birlikte hayatın yüklerini bütün yönleriyle hissettim. Hayatımı anlatmayacağım, sadece kısa detaylar ve benzerliklerle bendeki kafa yoğunluğundan bahsedeceğim.


Taktir edersiniz ki son 3 yılda dünyada hızlı değişimler oldu. Dünya yeni bir düzenin doğum sancılarını yaşıyor. Herkes bundan bir pay alıyor. 3 yıl öncesinde dünya evine girmemle birlikte hayat bana gerçekten ağır gelmeye başladı. Ticaret ile uğraşan biri olarak dünyada meydana gelen durum beni etkiledi. Lakin durumu kabullenmem adapte olmamı kolaylaştırdı.


Her geçen zaman tabiri caizse beni çekiç darbeleriyle bir şekle soktu. Çevremde ve dünyadaki gelişmeleri sıkı sıkıya takip ediyorum. Sanki mekanizmanın bir parçası gibi hissediyorum kendimi. Çıkar yol bulabilmemi, kendimi ve büyüklerimi dinlemeye borçluyum.


Geçen zaman içerisinde fark ettiğim bir durum var. Asıl konuya gelelim. Satır başlarında bahsettiğim çevremde ve dünyada aynı hızda değişimler konusuna gelecek olursak, önceleri çevremi ve dünyayı izleyerek bendeki durumla paralelliği fark ettim. Şimdi ise şöyle bir çıkarım yapıyorum: 2021'in son çeyreğinde uygulamak üzere aldığım radikal kararlar neticesinde ticari hayatım bambaşka bir boyut kazanacak. Neticesinde çevrem de bununla birlikte etkilenecek.


ACABA DÜNYA BENLE AYNI PARALELLİKTE DEĞİŞİR Mİ?