Herkese Merhaba. Umarım iyisinizdir. Zira ben yaşamakta olduğum ülke olan Türkiye gibiyim. Bir yanım kapkaranlık yaşamını fabrikalarda yitiren -adı sanı ünlü olmadığı için duyulmamış ana akım TV kanallarında birkaç saniyecik değer biçilemeyen- emekçi işçi,diğer tarafta bazı basiretsiz insanların kadro diye doldurduğu birçok iş alanında liyakat denen kavram yokluğundan kendine yer bulamayan aydınlık yüzlü insanlar, öte yandan ise bazılarının ise biraz para verip askerlik yaparken öbür yanda evinde sıva dahi olmayıp vatanı icin şehit olarak toprağa düşen onbinlerce insan.

Biliyorum içiniz karardı fazlasıyla. Nasıl kararmasın ki dostlar. Bir anlığına üstünlerin hukukunu mu esas alarak mı yaptı bilinmez ancak kendini bir AVM'nin en üst katında geçinemiyorum diyerek yakan insanı birkaç medya organında görünce nasıl bir aydınlık umut bekleyebiliriz ki diyebilirsiniz.

Şimdi bu kapkaranlık tablonun dışına biraz çıkalım isterseniz. Zira birazcık ülkem olmak için aydınlık umutlarla dolu inançlara ihtiyacımız var zannımca. Bu hafta Cuma günü ne kadara anlaşıldığı bilinmeyen Süper Kupa(!) adlı maçı oynamak için neden gidildiği yine bilinmez Suudi Arabistan topraklarında ülkemizin kurucusunun dünya liderlerinin örnek olduğu sözlerin yazılı olduğu pankartlar ve ulu önderimizin resimlerinin yer aldığı formalarla takımların girişi yasaklandı. Zaten bütün bunların olacağı belliydi. Çünkü bu insanlar(!) sırf kendine muhalif diye Cemal Kaşıkçı adlı gazeteciyi kendi toprakları sayılan konsolosluk binasında yakıp üzerine ziyafet çekmemişler miydi? Ancak bütün bu olanlar bizlere de bir yandan zıt kutuplara çekilmeye çalışılan ülkemizin kuruluş değerleri söz konusu olduğunda 93 yıl önceki liderleri Mustafa Kemal Atatürk konusunda nasıl tek yürek olduklarını ve mirasına ölesiye sahip çıktıklarını gösterdi. Sosyal medyadan sosyal meydanlara her tarafta Atatürk ve Türk bayraklarını görmek içimizde sönük ve ölü olan umut toprağını bir nebze de olsa canlandırdı.


Hazır bugün yılın ve haftanın son gününden sizlere bir şeyler anlatmaya çabalarken pazar gününü noktalarken ve 2024 yılının ilk gününe hazırlanırken bugünü değerlendirmek için sizlere birkaç makale linkini bırakayım.


Mutlu bir pazar ve musmutlu tüm ölü topraklarının umuda serpildiği bir yıl dilerim.


https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/faik-erdemli/hicbir-zaman-cocuguma-anlatamayacagim-2157642


https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/zeynep-oral/2024-dilek-alfabesi-2157651


https://www.karar.com/yazarlar/mehmet-ocaktan/bu-gece-butun-sarkilar-bizim-1598548


https://www.evrensel.net/yazi/94111/iyi-dilekler-olsun