Bugün soru cevap yapalım seninle.


Nerelerde yazıyorsun?


Doğayı çok seviyorum... (Koku) da ilhamım da doğadan esinleniyorum, ilk bahar, çiçekler ve polenler sanki gelip serpiliyor du yazarken ve hep kalbimdeydi bir cümle 'Çiçekli şiirler.. ' yazan bir Şair.


Etkilendiğiniz akım ve şairler?


Türk Edebiyatında çok sevdiğim Şairler ve Şiirler var, bir dönem Rapçi arkadaşlarım için sözler yazıyorduk birlikte ama bir bestekâr olmayı ve öyle kalmayı seçmedim, bir süre Dîvân Edebiyatı ile meşgûl oldum bu süreçlerde en çok etkilendiğim mutasavvıflar Hallac-ı Mansur, Nesimi, Yunus Emre, Pir Sultan Abdâl, Şah Hatayi... Gibi isimler oldu. Son zamanlarda yeni bir aklımla tanışmıştım adı (Gizdöküm) Onda beni etkileyen bir özgünlük buldum ve onu yapabileceğime inandım, çok iyi birşey yaratmaya veya onu kabul ettirmeye çalışmadım basitçe bir şeydi benimkisi sevdiğim için yapıyordum ve yaptığım şeyi de seviyordum, eğer bir şiir yazıyorsam onun ne olduğunu bilmekti bir noktada yada onunla ne yapabiliriz, daha güzel yapabiliriz diyebilmekti. Bu bağlamda en çok etkilendiğim isimlerden birisi de Nilgün Marmara olmuştu 'Benden sonra kuşlara iyi bakın' Diyen bir Şairin şimdi bütün şiirlerine bakmak ve iyi anlamaktı birazda... A. İlhan, N. Hikmet ve C. Yücel gibi isimlerle daha erken yaşlarda tanışmımış/okuyordum (bir çocuğa büyüyünce ne olacaksın?) Der gibi de birşey di içimize dönüyor soruyorduk. Ve bizde bilmiyorduk şiirlerin bu kadar güzel ve anlatılmaz olduğunu.


Neden Kokulu Defter?


Bir çok kez bundan bahsettim onun bende basit ve değerli bir yeri olduğunu... Koku sözcüğünde bizim ifade etmek istediğimiz şey hislere yönelik, bir çiçeği kitabın arasında ekemezdik ama çiçeğin nasıl koktuğunu anlatabilirdik. Yazdığım şeyler çoğunlukla kişisel, orada yansıttığımız herşey o hâl ve düşünceler ve şeylere yönelik vurgular de, iki sandalye çekip iki tarafta oturuyoruz.