Ne? Hayattaki amacımız ne? Kimine göre yüce bir amaca hizmet etmek bu amaç. Kimine göre de kendin için yaşamak ve bütün dünya nimetlerinden faydalanmak. Kimin haklı olduğu konusunda tartışmalar devam ededursun, bana göre ise insan hayattaki amacını bulmak için doğar ve çoğu zaman bu amacı bulamadan veda eder dünyaya.


Neden? Neden buradayım/buradasın/buradayız? Her insanın kendine en çok sorduğu sorudur bana göre. Peki, hakikaten neden buradayız? Dünya denen bir kafesteki kobay fareleri miyiz yoksa Tanrının mühendislik harikası mı?


Nasıl? Nasıl var olduk, nasıl yok olacağız? Bilmiyorum. Bildiğim tek şey var. Kendi sonumuza gidiyoruz. Bu hızla çürümeye devam edersek bu dünyada çok fazla kalabileceğimizi sanmıyorum. 


Nereden? Nereye? Nereden geldik ? Sudan mı geldik, belki de. Topraktan mı piştik, olabilir. Peki, nereye gidiyoruz? Cennete mi? Hiç sanmıyorum, insan bir yerden sadece bir kere kovulur. Cehenneme mi? Olamaz. Çünkü bu dünyada yeteri kadar vakit geçirdik.


Kim? Kimsin sen? Çoğu insanın karşısındakine mutlaka sorduğu bir sorudur. Ama kendine sordun mu hiç? Kimsin sen? Hayır, soyadını sormadım. Hayır, hangi meslekten olduğun da umurumda değil. Hiçbir şeyin kalmadığında içinde seninle kalan kişiyi soruyorum. Kimsin sen?