Hayatımızın amacı hayatımızın amacından kurtulmaktır. Bu pis kokan bir odada camları açmak oda parfümleri kullanmak ve bir şekilde dayanılmaz olan bu yeri yaşanılabilir bir hale getirmeye çalışmaya benzer. Yaşıyoruz işte denildiği gibi. Ne olduğu ya da olacağı önemli değil. Anlık ortaya çıkan durumlara çözüm bul kaybolmuş rahatını tekrar kazan mümkünse biraz daha rahat bir hayatın olsun. Koltuğun içine gömüldüğünde kafan rahat olsun iş yerinin stresi azalsın trafik su gibi aksın vs. ancak bunların hiçbiri olmuyor. İnatmış gibi hayat suyumu çıkarıyor. Üzgünüz. Bu yazı da üzgün olduğumuzun bir göstergesidir. Ne yapabiliriz?


Hayatın amacının ne olduğuna dair bilinmezlikten kaçmayı nasıl bırakabilirim?


Şu an bir şeyler yapıyoruz. Yolun kenarına çektik ve kontrol ediyoruz kendimizi. Hangi yöne gitmeliyim? Çok uzak düşmüş olabilirim hedefe ama şimdi kazanmaya başladım. Durarak kaybedeceklerim cebimde kalacak. Hazine bulmuş gibi sevinçliyim.


Artık kokunun kaynağını bulmaya yönelik bir umudum olabilir. Öncesinde tek derdim maskelemekti ama şimdi çözmek istiyorum. Bu istek karşılıksız kalmaz.


Hayatım neden var sorusu asla cevapsız bırakılmaz çünkü hayatın amacına hizmet eder...