Sosyalizmin ineklerle alıp veremediği ne? Ya da sütüyle, peyniriyle. Bütün örnekler inekle başlıyor bugünlerde. Kardeşim, hayvanlar aleminde sadece inekler mi sosyalist. Tanıdığım sosyalist kediler ve kuşlar da var. Onlara niye kimse bir şey demiyor? Gerçekten merak ediyorum. Bir arkadaşım şöyle demişti; Marx hiç gidip inşaatta çalıştı mı? Çalışmamış. Bakıldı ve görüldü ki zengin arkadaş parası yemiş birazcık Marx yoldaş.


İşin şaka tarafı bir yana biz, insanlar neresindeyiz hayatlarımızın. Okan Bayülgen çıkarmış programa 4 tane uzman, neden para kazanma ihtiyacı duyuyoruz diye soruyor. Ama kimse soruyla ilgilenmiyor soruyu soran bile. Küçük bir şovenizm ekselansları... 

Nakitli toplumdan nakitsiz topluma geçiyoruz. Yanlış anlamayın sosyalizme geçiş değil kudretli sistemin başka bir nefes alma yolu. Kredi kartlarımız, yeni tanrılarımız. Merhaba diyoruz ve saygıyla karşılıyoruz.

Neymiş kardeşim para? Değer biriktirme ve değer depolama emeğin konsantresi imiş. Peki sormazlar mı adama ('adam' eril dil kullanılmamış olup var olan sistemin eril zihniyetin ürünü olduğuna ışık tutma amacı güdülmüştür) annenin evde verdiği emek, kadının mutfaktaki emeği? Kadının annelik hakkı? Nereye konsantre ettin bunları? Ama arkadaşım bunu böyle yaparsan bir yerde bu sana batar, batması da lazım.

Aşkın ekonomik politiği. Aşkın ekonomik politiği mi olur kardeşim Allah Allah... E ama Neriman abla son model bir düğün istiyor. Ne yapsın Turgut bey abimiz. Aşklarımızı da elimizden aldı mı? Şimdi sıkıntı büyük kim tutar Turgut abiyi?

Neriman abla kapitalize etti mi aşkını?

Al sana taş gibi aşkın ekonomik politiği.

Neyse bir tütün sarayım da Kuinn Elizabeth'e bir selam çakayım...