"Doğruyu öğrenene kadar insan yanlışın kölesidir. Benimki de o hesap. Kaderim sandığım her şey, korkunç bir hikayeden alıntı gibiydi."
sayfa 45

"Kardeş insanın aynada görünmeyen yüzüdür. Başka biri olabilme ihtimalidir. Hem kendin hem değil. Aynı rahmi paylaşıp geldiğinden ağız tadın, aynı çocukluğu paylaştığından zevklerin birbirine benzer. Hayatta tekken güzel bir ağaçsındır ama bir kardeş aşılar seni. Artık meyve veren bir ağaç olursun."
sayfa 75

"Ortalama bir ömürde en az beş bin geceyi onun için endişelendirek uykusuz geçirirsin. Sabah ilk iş yanına gidip iyi mi diye bakar, şükredersin. Dünya eğer bir kez daha fethedilecekse bu ancak iyi bir kardeşle mümkün olabilir. Onun çektiği ağrıyı sen de bu hissedersin. Canını yakanın canını alasın gelir. Sıranı bilmeyi, sabretmeyi öğretir kardeş sana. Aynı anda hem annen kokar, hem baban gibi bakar hem de bu hayatta akrabalık kurduğun her şeyden bir parça saklar. Kardeşliğin gözü kördür. Kısa bir cümledir kardeş. Anlamı çok açık. Senden en son kardeşin vazgeçer. Kötü biri olduğuna en son o inanır ya da inanmış gibi yapar."
sayfa 75

"Kardeş senden emin olandır, emin ve razı. İyisiyle kötüsüyle onun yaptığını sen de yapmış sayılırsın. Kardeş, küçücük bir anda insana kahraman olma fırsatı sunandır. Kardeşin doğduğunda değil de büyümeye başladığında ablası, abisi olursun. Hayatı senden öğrenir, ağzının içine bakar. Kardeş sana kayıtsız şartsız hayran kalır. Sen bu hayatın içinde debelenirken, seninle birlikte buna tanık olur."
sayfa 76

"Hep böyle değil midir zaten, bir insanı yok etmek istiyorsan kuşku duymasını sağla. Her şeyden ve herkesten kuşkulansın. Bırak kuşkunun, endişenin ve duru durağı olmayan şüphenin kölesi olsun."
sayfa 105

"Bir insanı öldürmek istiyorsanız ona cevaplayamayacağı sorular bırakın. O gereğini yapacaktır."
sayfa 142