Srećko Horvat’ın ‘’Gelecekten Gelen Şiir’’ adlı eseri, M. Taha Tunç’un çevirisi ile Kolektif Kitap’tan çıktı!


Kendisi aktivist ve siyaset felsefecisi olan Horvat, toplumlara sesleniş mahiyetinde günümüzün ekolojik, siyasi ve ekonomik sorunlarının bilindik politikalar ile çözülemeyeceğini anlatıyor.

Gerçek bir özgürlük için farklı ve alternatif bir politikanın üretilmesi gerektiğini söylerken, yeni bir örgütlenme modeline de ihtiyacımız olduğunu eklemektedir.

Horvat, küresel ve kolektif bir örgütlenişe ihtiyacın olduğunu, ulus ötesinde birleşmenin sınırlarını sorgulayarak ifade ediyor.

Eserin sorgulayıcı üslubu Nazi işgali altındaki Yugoslav halkının direnişinden mülteci kamplarına, sanat alanındaki distopyalardan günümüz direniş hareketlerine değin birçok konunun üzerinden geçiyor. Tüm bu örnekler üzerinden günümüz dünyasını değerlendiren Horvat, küresel düzeni dönüştürecek derinlikli anekdotlara değinmektedir. 



“İşgal mi? Aynen öyle, işgal. Şimdiki işgal ne dünya çapındaki faşist hareketler ve otoriter yönetimlerden ne de siyaset ve mekânın yeni duvarlar ve gözaltı merkezleriyle fiziken işgal edilmesinden ibaret. İstencin melankolisinde ve kötümserliğinde boğulan duygularımızın, arzularımızın ve hayal gücümüzün manen işgal edilmesi de söz konusu. Bugün yaşadığımız işgal, başka bir alternatif olmadığına, dolayısıyla bir geleceğin de olmadığına yönelik yaygın hisse –hatta gerçekliğe– dayanıyor.”

- Künyeden alıntı.


Eser hakkında detaylı bilgi almak için Kolektif Kitap'ın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.




Hazırlayan: Dilara Aydın