Henüz 18 ya da reşit olmayan gençlerin bilimsel deneyler sonucunda önce geçmişe mail yollayan bir telefon icat etmeleri, her şey bu maille başlıyor ve yolun sonu zaman makinesinin yapımına kadar gidiyor. Normalde VN(video novel) olan yapımı animeye de uyarlamışlar. İyi ki uyarlamışlar çünkü yapılabilecek en iyi bilim kurgu animelerinden birisi oluşmuş.
Öncelikle izleme sırasını söyleyeyim. Steins Gate 1 ve 22 bölümler-sonrasında 23(beta) bölümü-Steins Gate 0 (2.sezon)- steins gate 23 ve 24.bölüm
Dizinin en çok da bu yanını seviyorum gerçekten izlerken aklınızı kaybediyorsunuz, sürekli ne oluyor hali var.Zihnimi çalıştıran bir animeydi bu yönden,bir bölüm teori kurup diğer bölüm o terimin çökmesin izledim ben de. Çoğunluk Steins Gate 0 serisini çok beğenememiş fakat aksine baş karakter Okarin'i daha çok anlama amacıyla bitirmelisiniz gibime geliyor.
Bir de eklemek istiyorum, vn ve animedeki bazı karakterlerin hikayesi aynı değil.Videk noveli en çok sevdiğim karakterle bitirdim fakat animede yapımcılar istemedikleri kişiyle bitirmişler. Bu yönden eğer istenmedik bir son olursa sizin için. YouTube'da her karakter için alternatif son var.
Diyeceklerim hemen hemen bu kadar, umarım bu kalite işi size iyi tanıtabildim. İyi seyirler, dutturu.