SU

 

            Bugün annemle yalnızız yine, babam her zamanki gibi yok sürekli şehir dışında. Özlüyorum onu, sesini duyuyorum bazen ama göremiyorum. Annem öyle gerektiğini söylüyor ben sorduğumda. Annem yine siyah elbisesini giymiş beğenmiyorum bu elbiseyi giyme artık anne diyorum, yine aynı cevabı veriyor bana kızım başka elbise giyemem ben bunu giymem gerekiyor. Saçlarıma yeni tokalar almış renkli renkli hepsi bir poşet dolusu getirip baş ucuma koymuş yine hepsini ne zaman takacam anne her uyandığımda ayrı bir poşette ayrı ayrı tokalar hepsini tek tek seçtim güzel kızım sana yakışacak olanları seçtim tek tek. Bak kendimede aldım kızım aynısından sana aldıklarımdan bende takıyorum diyor.

         Ama anne bu tokalar olmuyorki bu siyah elbisenin üzerine çıkar artık bu elbiseyi hani onuncu yaş günümde bir elbise almıştık ikimizinkide aynıydı aynı renk aynı desen o sana çok yakıştı anne yine onu giyermisin anne. Yine aynı söz kızım olmaz ben siyah giyinmeliyim.

        Sabah erkenden geldi yanıma sarıldı, kokladı, öptü beni ne güzel kokuyorsun sen anne mis gibi, evet kızım sen küçükken seni emzirirken emerdin sonra göğüslerimi öperdin büyüdün hep aynısını söylerdin çok güzel kokuyorsun anne diye.

Bu benim kokum değilki kızım senin güzel kokun bu.

Neden ağlıyorsun anne, yine ağlamaya başladın babamı özledin deme ama sen diyorsun ya anne baban gelecek kızım diye. Bende özlüyorum onu anne hep gelecek diyorsun bak kaç yaşına geldim gelmedi daha bu doğum günümde de gelmedi bak. Arar birazdan kusura bakma kızım gelemedim der, bir dahaki doğum gününde yanında olacam der kapatır. Söyle ona bu sefer konuşmayacam onunla anne küstüm işte diğer arkadaşlarımın babaları geliyor hep ama benim babam gelmiyor.

   Anne yinemi, arkadaşlarıma da toka aldın sen melek annem benim. Evet onlar kıskanırlar, kıskanmasınlar diye alıyorsun deme annem benim.

Ama ben onları kıskanıyorum işte babam gelmiyor hiç, gelsin artık anne çok özlüyorum ben onu. Anne saçlarını boya artık beyaz olmuş pamuk şekeri gibi sana yakışmıyor eskiden boyardın ya sarıya aynen öyle boya çok güzel oluyorsun, arkadaşlarıma hep söylüyorum annemin sarı saçları vardı diyorum sap sarı çok güzeldi diyorum o halini merak ediyorlar anne.

   Gideçekmisin anne, gitmesen ben çok korkuyorum buradan çıkar beni anne buradan geceleri çok üşüyorum ağlıyorum sonra anne arkadaşlarımda ağlıyor. Sabah olmuyor bir türlü çok korkuyorum anne. Benim yanımdan hiç ayrılmazdın sen anne gece koynuna alır uyuturdun bari uyut benide anne öyle git uyut beni anne. Babam dönsün artık anne söyle ona burada kanatları olan ablalar var ilginç deme kocama kocaman kanatları var ben ağlamaya başladığımda hemen geliyorlar.

Merak etme prenses diyorlar tıpkı senin gibi annen yine gelecek diyorlar ama ben seni hep istiyorum yanımda anne.

  Bende melek olmuşum anne öyle diyorlar bak sende diyorsun. Ağlama artık anne kızın melek oldu senin.

 

 

14 Haziran 2024