Heykel ve resim sanatını harmanlayan Tanya Gomelskaya, sanat dünyasında bize yenilikçi ve yaratıcı bir yaklaşım sunuyor. Resim sanatının 2 boyutlu dünyasını 3 boyutlu dünyamızla birleştiren bu yeni yaklaşım, adeta boyutlar arası bir köprü görevi görüyor. Bu sayede sanatçı, görsel bir gerçekliğin yanı sıra dokunsal bir deneyime imkan tanıyarak bizlere hipergerçekçi bir sanat deneyimi yaşatmayı başarıyor.

Başarılı sanatçı sadece heykel ve resmi birleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda eserlerindeki ince ayrıntılar ve yaratıcı dokunuşlar ile benzersiz bir sanat ortaya koyuyor. Gerçekçiliği ön planda tutan sanatçının çalışmaları bununla sınırlı değil, ilgi çekici ve yaratıcı daha farklı eserleride bulunmaktadır ama sanatçı genellikle 3 boyutlu eserler üzerinde yoğunlaşmıştır.

Şimdiye kadar yazılanlar, sanatçının yaptığı sanat hakkında bilgi ve yapılan bu sanat hakkındaki kişisel görüşlerimi yansıtmaktadır. Şahsen olabildiğince özgün bir yazı oluşturmayı amaçladım ve sanatçıya çok bağlı kalmadan yapılan sanatın kendisini ele almaya çalıştım.

Eğer Sanatçının hayatı hakkında merak ettikleriniz varsa aşağıdaki kaynaklardan gerekli bilgiye ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.


Tanya Gomelskaya ait olan ve yukarıda fotoğrafı gösterilen sanat eserinin ayrıntılı gösterimini içeren video içeriği


Tanya Gomelskaya'nın kısa biyografisini, sanata bakış açışını ve kendi sanatı hakkında söylediklerini içeren metni okumak için buradan


Tanya Gomelskaya'yı daha yakından tanımak için yapılan bir röportaj metni


Sanatçının kendi eserlerini paylaşıp satışa çıkardığı kişisel internet sitesi


Sanatçının eserlerini paylaştığı kişisel instagram hesabı