Geçen yıl, bugün, hatta tam da bu saatler...


Arkadaşla Antalya dönüşündeyiz. Uçaktan inmişiz, Malatya'ya gelmek için Antep otogarına geldik. Yol boyunca ne yapsak ne yesek diye düşünüyoruz tabii, karnımız o kadar aç ki, taş olsa yiyecek vaziyetteyiz. Aç olduğumuz kadar, bir o kadar parasal anlamda içeri girmişiz. Bir an önce memlekete ulaşma hayali kuruyoruz. Son paralar, ikimiz de öğrenciyiz. Biletler vs. derken epey harcamışız. Önce yiyecek bir şeyler bakalım dedik, Antep usulü tahinli poğaçalardan aldık, yanına ayran derken yemek tamam. Ama benim yol boyunca, hatta günlerdir konuştuğum tatlı hayalim var... Dükkana selam verip giriyoruz, "abi Antep fıstıklı baklava alacaktık biz, ne kadar" sorusunu soruyorum ama sesim içime kaçıyor. Tünele giriyorum misali. :) Neyse fiyatı söylüyor, "hımm anladım, kolay gelsin" diyorum. Cevizlisi de var diyor. "Yo yo abi kolaylıklar dilerim" deyip çıkıyoruz öyle birkaç dükkandan. Arkadaşım, "yiyemeyeceğiz biz, çok pahalı" diyor. Bakacağız diyorum. Umudum koşuyor benden önce.

Neyse, bir dükkana girdik, aynı muhabbet vs. dedim belki vicdan yapar, "abi" dedim, "buralı değilim, bize bir şeyler yap". Öyle deyince de iyice yükleniyor :) "Kilo değil, abi tane ile almak istiyorum." dedim. Dedi "öyle satmıyoruz, hem onu koyacak kabımız yok."

"Buluruz bir şey" dedim, bir yandan gözlerim dükkanı tarıyor, neyin içine koysak diye. Gözüme poşet göründü, "abi poşete koy" dedim. Dedi "çok büyük o olmaz", dedim "abi makası ver bana keseyim". Neyse, olur dedi, ama ben nasıl mutluyum... Hem normal baklava yemeyip fıstıklı baklava yiyeceğim, hem de param yetti. Bu mutluluk ile arkadaşa da iki tane ısmarladım, onun hali benden de perişan... :) Neyse paketledik, ödedim parasını. Abi diyor "yolunuz açık olsun, işiniz gücünüz rast gitsin".

"Sağ olasın abi, teşekkürler" deyip çıktık dükkandan.


Yeme vakti... Bu tatlının ağzımda bir başka tatlanmasını anlatamam. Yüzümde tebessüm oluşuyor her aklıma geldikçe. Bazı şeyler çok olsun, daha iyisi olsun isteriz ve elimizdeki küçük fırsatları görmezden geliriz. İnanınca ve bu yönde adım atınca Allah elimizden tutuyor. Bu hep böyledir. Çok şükür, çok şükür, çok şükür...


Gaziantep Otogarı