Yine başaramadım. Bunu yazmadan önce yazdığım denemenin başlığı buydu. Daha doğrusu son başlığı çünkü ilk başta sonun başlangıcıydı. Artık kaçmayı bıraktığımı düşünmüştüm. Bunun hakkında yazdım da yazdım, aslında güzel de devam ediyordum, sonra ara verdim. Bir gün, sadece bir gün çok şeyi değiştirdi. 24 saatte neler olur demeyin, neler olmuyor ki… Meğersem kaçmayı bırakmamışım, sadece ufak bir olduğum yerde dinlenmeymiş sadece. Bu yüzden o denemem hiç yayımlanmayacak. Çünkü hâlâ kaçmaya devam ediyorum. Arada ufak bir dinlenme ve sonra tekrardan geri, tekrardan kaçış. Peki nereye kadar sürecek, bir sonu olmalı bunun. Sanırım en son kaçacak bir yerim kalmayacak. Savunma hattımı daha da geri çekemeyeceğim. Galiba o zaman savaşabilirim kaçmak yerine. İşte o zaman var gücümle savaşacağım, geleceğim her şeyin üstesinden, çizeceğim her sorunun üzerini. Ama o zamana kadar bekliyorum sanırım. Neden diye sormayın, ben de bilmiyorum. 


Mutluluk ile yollarımız en başından beri farklıydı. Ama kimin umurunda, ben bulurum iyi olmanın bir yolunu. Doğru adımlar attığın sürece hangi yolda olduğunun pek bir önemi yok. Kimin doğrusuna göre aldığımıza göre değişir tabii. Zaten başkalarının doğrularını kendi doğrumuzmuş gibi aldığımızda yanlış yola gireriz. Çünkü o bizim değil, onların yolu. Kendi seçimlerin, kendi doğruların her zaman iyidir. Bunu yaptığınızda çoğu kişi tarafından dışlanıp "yanlışlanacaksınız." Ama yanınızda olan çok küçük bir kalabalık olacak. Küçük kalabalık tuhaf gelebilir ama o kadar az kişi o kadar etki edecek, o kadar çok yardımı dokunacak ki bir kalabalıktan farkları kalmayacak. 


Hedefler... Hepimizin vardır bir hedefi -ki olamsı da lazım- Ama doğru belirleyebiliyor muyuz hedeflerimizi? Yine bu doğru da sizin doğrunuz tabii. Neyse, hadi belirledik. Peki yeterince çabalıyor muyuz hedeflerimiz için? Yoksa rahatımızı bozmadan sadece çabaladım demek için mi çabalıyoruz? Uzun zamandır kendime motto olarak aldığım bir söz var: "Yıldızları hedefle, ulaşamasan bile göğe yükselirsin." Her zaman en iyisini hedefledim. İnsan kendisini bilir, kendi kapasitesini, ona göre en iyisini hedefledim hep. Bazılarını başardım, bazılarında ise yükseldim. Her şekilde kendime bir şeyler katmış oldum.