Yakın arkadaşlarının önemli bir göreve atanmasını kutlamak amacıyla bir araya gelen bir arkadaş grubu, bunun bir kutlama/parti olacağını düşünürken herkesin gerçekler ve sırlarla yüzleştiği kaotik bir ortamda bulurlar kendilerini.
***
Janet, uzun zamandır kariyerinde ulaşmak istediği önemli göreve nihayet atanabilmiştir ve bu güzel gelişmeyi evinde yakın arkadaş çevresiyle kutlayacaktır. Davetliler eve coşkuyla gelir ve Janet'ın mutluluğuna samimiyetle (!) eşlik ederler. Yalnızca bir kişi hariç. Janet'ın eşi Bill'in ise güne damga vuracak çok daha önemli haberleri vardır.
***
Sıradan, ciddi, absürt, alaycı farklı farklı karakterleri küçük bir evin içinde birbirleriyle uyum içinde izliyor ve karakterlerin olaylar geliştikçe kendileriyle çelişen hallerine şahit oluyoruz. Barışı savunan ama işler kendi aleyhine dönünce şiddete başvurabilen bir siyasetçi; hayatı boyunca ateist olan ancak ölümcül bir hastalığa yakalanınca iyileşebilme umuduyla inanca dönmeyi düşünen bir profesör; her şeyi kontrol altında tutmaya ve kazanmaya alışıkken kaybettiği şeyler karşısında kendinden geçen bir finansçı; modern tıbbı reddeden ama elinden bir şey gelmeyince de ona başvuran bir yaşam koçu...
***
Filmin, birbirinden usta oyunculardan oluşan kadrosunu da görmezden gelemeyiz elbet. Sıradan bir konu ve sade bir mekanda hikayeyi bu kadar çekici kılan oyunculukları hayranlıkla izledim. Tek mekanda, siyah-beyaz ekranda bir tiyatro izliyormuş hissi veren keyifli ve ilgiyi canlı tutan enfes bir film.
***
İyi seyirler.
N.T.🌼